Lies & Teije's reis website

Lagos en Portimão, wandelen in de hitte


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 23 juni

Portugal, zomer 2001, Lagos en Portimão, wandelen in de hitte

En de volgende ochtend is Teije voor 7 uur de tent alweer uit, eruit verbannen door de hitte. Tijd om verse broodjes te halen en koffie te maken. Hij is gek op dit klimaat (heeft ook een paar jaar in Afrika gewoond). Hoe warmer het is, des te energieker is hij 's ochtends. Over de rest van de dag zullen we het nu even niet hebben...
De ochtend hebben we uitgetrokken om op zoek te gaan naar een klein palmboompje. Misschien weet je dit al uit de andere verslagen, maar sinds Lies geen stenen meer mag verzamelen en meenemen van Teije (wegens het gewicht) verzamelt Lies zaadjes en het liefst van palmbomen. Maar in Portugal zijn we een aantal tuincentra tegengekomen en Lies heeft haar zinnen nu op een mini-palmpje gezet. Je schijnt ze niet te mogen importeren/exporteren maar daar hebben we open grenzen voor binnen Europa, vinden wij.
Palmboompje uit AlbufeiraWe hebben echter niet precies opgelet waar we die tuincentra hebben gezien, dus we gaan ervan uit dat we wel een hele tijd aan het zoeken zullen zijn. Maar wanneer we de camping afrijden, de grote (nou ja, iets grotere) weg op, zien we ineens een grote doe-het-zelf zaak met mini-palmboompjes in de aanbieding ervoor. ƒ 9,- (€ 4,-) voor onze kleine hiernaast. De lengte is dan ongeveer 40 centimeter en nu we dit schrijven (ruim een half jaar later) bijna 60 cm. Missie geslaagd, binnen een kwartier!
We kunnen nu weer op pad; ondanks de hitte willen we Lagos en Portimao te bezoeken, 2 steden ten westen van Albufeira. Maar vandaag wordt het de heetste dag van de vakantie, 45° ongeveer. Al sjokkend door de stadjes in de brandende zon en in de auto met alle ramen wagenwijd open proberen we het een beetje vol te houden. In Lagos zijn wij de enige die zich rond het middaguur op straat wagen. Gekkenwerk.
Strand bij ArmaçaoUiteindelijk komen we toch weer op de beste plek uit om te zijn met dit weer: het strand. Dit keer een strandje bij Armaçao in de buurt, tussen Albufeira en Portimao.
Strand bij Armaçao Strand bij ArmaçaoOok hier worden langs de kust hele nieuwe toeristensteden aangelegd, maar opmerkelijk genoeg is het op het strand erg rustig. Mischien vinden zelfs de badgasten het te heet. Wij vermaken ons prima maar houden wel ons t-shirt aan, we hebben ons lesje wel geleerd.
Erg, errug dorstig!En ondanks alle terrasjes onderweg zijn we 's avonds nog dorstig genoeg om de kroegen van Albufeira op te zoeken. Maar Lies heeft echt geen alcohol gehad, al lijkt de foto rechts anders uit te wijzen...

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven