Lies & Teije's reis website

Albufeira, een dagje rust


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 22 juni

Portugal, zomer 2001, Albufeira, een dagje rust

Gelukkig voelt Lies zich vandaag al weer een stuk opgeknapt, op een heleboel jeuk na. En vellen die los komen te hangen. Tot het einde van de vakantie doen we niets anders dan velletjes plukken, in het begin hele lappen. Na een uitgebreid ontbijt gaan we eerst eens door Albufeira wandelen. Vanaf de oude haven langs het strand kilometers naar het nieuwe gedeelte.
De haven van Albufeira Strand bij AlbufeiraKilometers door de brandende hitte, maar gelukkig zijn er her en der wel wat verkoelende terrasjes. En dat is ook wel nodig bij deze hitte. Behalve dat ene stuk door de stad waar we ons van boomschaduw naar boomschaduw voortbewegen tegen de heuvel omhoog.
Dorst!!!Een wandeling van een kilometer wordt zo bijna een marteling, zeker bergop. Zonder terrasjes, dus wanneer we boven aangekomen eindelijk een tegenkomen nemen we het ene na het andere drankje.
Op de camping in AlbufeiraTe heet om wat dan ook te doen, dus toch nog maar even naar het strand? We durven nauwelijks, maar Lies hakt de knoop door: 1 uurtje dan; maar het worden er 2, misschien wel 3; de echte zonnesteek is duidelijk over en we beginnen steeds meer te wennen aan het idee dat een middagje op het strand toch best wel lekker en ontspannend was. Daarna weer wat rust bij de tent.
We komen echt helemaal tot rust, wat na alle lange afstanden per auto en door de steden per voet ook wel eens verademend is. 's Avonds gaan we uitgebreid uit eten met Enrique en Monique en ze laten ons Albufeira by night zien.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven