Lies & Teije's reis website

Monchique gebergte, een pijnlijk ritje


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 21 juni

Portugal, zomer 2001, Monchique gebergte, een pijnlijk ritje

Vandaag is Lies weinig meer waard. Na een slapeloze nacht en veel pijn vanwege haar zonnesteek willen we toch even weg van de camping want ook hier zit ze maar een beetje te zitten. We gaan rondrijden door het Monchique-gebergte ten noordwesten van Albufeira.
Dorpje in de Monchique bergenDit laaggebergte vormt de afscheiding tussen de Algarve en de Alentejo-provincie. Het is een prachtige streek, maar Lies kan er niet echt van genieten. Zeker niet na 150 kilometer met alleen maar bochtjes om de paar honderd meter.
Na een stop bij een restaurantje rijden we dan ook langzamerhand terug om de rest van de dag bij te tent te blijven. Teije neemt de kans waar om er even alleen op uit te trekken in het oude stadje terwijl Lies haar pijn zit te verbijten op de camping. Het kost tijd... wat kunnen we er aan doen? Al met al hebben we toch nog een hele tocht gemaakt, van Albufeira naar Portimao, het Monchique-gebergte door, naar Odemira en via Lagos weer terug. Jammer dat we niet wat meer foto's hebben gemaakt...

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven