Lies & Teije's reis website

Een stranddag om nooit te vergeten


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 20 juni

Portugal, zomer 2001, een stranddag om nooit te vergeten

's Ochtends hebben we een afspraak met Monique die ons een paar leuke plekjes rond Albufeira laat zien. Vooral in het begin vinden we het nogal verwarrend omdat overal gebouwd wordt en soms denk je al kilometers buiten de plaats te zijn terwijl later blijkt dat je in de een of andere nieuwe wijk verzeild bent geraakt.
In Moniques huis Op Moniques werkWe gaan eerst naar haar huis en bekijken het van binnen. Na een korte rondrit rijden we naar de souvenirwinkel waar ze werkt (meer dan 40 uur per week werken voor weinig geld. Maar daardoor is Portugal ook nog steeds goedkoop voor toeristen!).
In zeeMonique moet weer aan het werk en wij gaan eerst even terug naar de camping om even uit te rusten. Als we maar in de schaduw blijven, dan is het wel goed te doen. Maar in de zon is het bloedheet en af en toe moeten we even wat water over ons heen gooien om weer wat bij te komen.
Maar na onze rustpauze stappen we weer in de auto en maken een lange rondrit door de omgeving. Hierna besluiten we het de rest van de dag (met een temperatuur van rond de 40°) rustig aan te doen en wat op het strand te gaan liggen. We zijn helemaal geen strandmensen maar met deze temperaturen heb je niet veel keus.
Op het strand Lies op het strandMonique heeft ons een prachtig en heel rustig strandje getoond en daar gaan we... En daar liggen we, uur na uur na uur. Tuurlijk kunnen we wel tegen de zon...
Lies is helemaal rood verbrand en 's avonds op een terrasje op de camping begint ze flink te rillen: zonnesteek, onmiskenbaar. Het wordt voor haar een zware nacht met een uiterst pijnlijke huid, misselijkheid en koorts.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven