Lies & Teije's reis website

Een dagje in de omgeving van Albufeira


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 19 juni

Portugal, zomer 2001, een dagje in de omgeving van Albufeira

Heel erg handig is dat er een stroomkast in de buurt staat. Een kopje thee en koffie is daardoor met onze waterkoker snel gezet en zo ontbijten we in luxe. Wel is het nogal vroeg, met temperaturen rond de 40° Celsius overdag worden we ook 's ochtends al snel de tent uitgebrand. Om 10 uur hebben we een afspraak met onze vriendin Monique en zij laat ons die dag Albufeira en de omgeving zien.
Eindelijk eens samen op de fotoWij vinden alles best, als we maar wat van het land te zien kregen. En al gauw krijgen we door dat Albufeira, ooit een heel klein vissersplaatsje, de laatste jaren is uigegroeid tot een soort van Stadskanaal om het zo maar even te zeggen. Het vroegere dorpje breidt zich maar uit aan alle kanten en is nu vele kilometers lang; dit voornamelijk door de aangebouwde toeristencomplexen en hotels.
Enrique en Monique Monique en TeijeNa een korte rondrit gaan we eerst naar het restaurant (één van de vele honderden) waar de vriend van Monique, Enrique, als bedrijfsleider werkt. Niet dat we jaloers op hem zijn, want hij werkt heel wat meer dan een Nederlandse CAO zou toestaan en verdient naar Nederlandse begrippen niet veel!
Deze dag hebben we veel rondgereden rond Albufeira en plekjes gezien waar de meeste toeristen niet komen dankzij onze nederlandse gidse. Maar helaas, meer foto's hebben we niet genomen. We zijn 's avonds ook wel blij weer op de kamping te zijn en lekker op ons zelf te kunnen genieten van dit mooie (en vooral warme) land.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven