Lies & Teije's reis website

We arriveren in Portugal, Albufeira


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 18 juni

Portugal, zomer 2001, we arriveren in Portugal, Albufeira

Eindelijk, eindelijk vertrekken we vanuit Zuid-Spanje naar Portugal. Dit is het eigenlijke doel van onze reis, maar wij komen onderweg altijd wel wat tegen waar we dan nog 'even' langswillen. In dit geval waren dat het Archeodrome in Frankrijk, Andorra omdat Teije daar zonodig doorheen wilde rijden, Barcelona omdat we dat allebei graag wilden zien en dan vooral de werken van Gaudi, Cordoba omdat we zonodig een Moorse stad wilden bekijken en de beroemde moskee, Gibraltar omdat we toevallig in de buurt waren enz. enz.
Nu komen we dan eindelijk in Portugal aan en aangezien kennissen van ons (een Portugese man en Nederlandse vrouw, goede vrienden van onze oudste dochter) onlangs naar Portugal zijn verhuisd, hadden we al in Nederland besloten hen op te gaan zoeken.
Camping AlbufeiraIn Albufeira zoeken we uitgebreid naar de kamping en na lang rondrijden en wat rondvragen vinden we hem eindelijk. Het is een luxe kamping, maar ligt niet aan het strand. Dat hoeft voor ons ook niet; we zijn tenslotte geen strandmensen... dachten we tot dat moment...
Onze tent op de camping Onze tent op de campingWe zetten onze tent op een rustig plekje op en hebben wel een uurtje nodig om de kamping te verkennen. Er zijn meerdere zwembaden, restaurants en een uitgebreide beveiliging. De prijzen zijn er ook naar: we zijn uiteindelijk zo'n ƒ 37,- per nacht kwijt, oftewel € 17. En dat voor 2 personen, 1 kleine tent en een auto.
's Avonds bellen we onze kennissen op en maken een afspraak. Vervolgens lopen we naar het oude stadje van Albufeira en wandelen daar wat rond en zitten op terrasjes. Het is een gezellig stukje van de stad (dorp?) en achteraf verbaast het ons dat we van dat gedeelte helemaal geen foto's hebben genomen. De 10 dagen dat we in Albufeira zullen zijn, zitten we daar namelijk bijna iedere avond wel eventjes te genieten van het warme zomerweer, de mensen om ons heen en de sfeer in het algemeen.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven