Lies & Teije's reis website

Onze eerste middag in (warm) Wenen


Home -> Europa -> Oostenrijk -> Reisverslag Oostenrijk -> 12 juli 2003

Zaterdag 12 juli, onze eerste middag in (warm) Wenen

Hotel LangenwangWe hebben heerlijk geslapen in het toch wel luxueuze hotel en we genieten nog even van de ochtendzon die verdwijnt zodra we wegrijden. De hoge bergen waren gisteren al uit het zicht verdwenen en nu gaan de hoge heuvels langzaam over in lage heuvels; af en toe zien we zelfs hele vlakke stukken.
Om 11 uur zijn we al op de camping in Wenen en er is nog flink veel plek op het tententerrein. Er valt nog een buitje en dan breekt de zon door. Het is weer lekker heet wanneer we de tent op zetten. Maar al gauw hebben de bus en de metro ons naar het centrum van Wenen gebracht en zitten we op een terrasje wat uit te puffen.
Paleis, Wenen Standbeeld, WenenWenen is een barokke stad vol gebouwen uit de 18e en 19e eeuw. Alles is groots en pompeus en we zullen jullie niet te veel vermoeien met foto's van dergelijke imposante (maar vaak ook wel lelijke, vinden wij) gebouwen.
Verborgen op en in al die monumenten zijn wel leuke details te vinden waar we wat foto's van tonen. Deze dames in Oud-Griekse stijl zijn te vinden op een paleis tegenover het keizerlijk paleis.
Fontein, WenenOver Wenen als stad en de geschiedenis ervan valt veel te vertellen, maar ook daar zullen we hier niet aan beginnen. Daarvoor kun je beter een reisgids kopen.
Met een plattegrond in de hand lopen we van monument tot monument en staan af en toe stil bij een bijzonder beeld. Al die gebouwen op een kluitje is een beetje teveel van het goede en vaak zijn we de naam of functie ervan al vergeten wanneer we er nog niet eens voorbij zijn.
Een erg vermoeide Lies Lies neemt een pauzeVermoeide Lies, uitgeruste Lies. We lopen uren en we merken pas dat we bekaf zijn wanneer we weer even gaan zitten. Gelukkig is de zon weer weg en is het niet al te heet weer.
Pestpilaar, Wenen Levend standbeeld, WenenOok de winkels in het voetgangersgebied zijn gigantisch en er is een overvloed aan gedenktekens zoals deze pestzuil (op de kleine foto nog niet goed te zien). Een dergelijke zuil die werd geplaatst om een pestepimedie te gedenken hebben we ook veel in Hongaarse stadjes gezien. Op het plein bij de kathedraal vertonen vele artiesten hun kunsten, zoals dit levend standbeeld. Het is een drukte van belang, maar we hebben de indruk dat driekwart van de mensen toerist is.
Een volle campingVermoeid maar tevreden komen we 's avonds weer op de camping terug. Tot onze verbazing is het veldje helemaal dichtgebouwd met tenten! We hebben geen stroom, de auto mag niet bij de tent en er zijn maar weinig toilet- en doucheruimtes. Echt lekker primitief, dus.
Morgen gaan we weer de hele dag Wenen in om wat specifieke dingen te bekijken. Musea en dergelijke slaan we dit keer over want met de honderden die Wenen heeft, ben je dan wel een tijdje zoet.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2019 Naar boven