Lies & Teije's reis website

De reis zit erop, weer naar huis


Je bent hier: Home -> Afrika -> Marokko -> Reisverslag Marokko -> 16 september

Marokko, september 2003, de reis zit erop, weer naar huis

Vier uur! Wat een tijd om op te staan in de vakantie. Gelukkig zijn we redelijk op tijd in slaap gevallen, maar het blijft vroeg. Na een snel kopje koffie zijn we om half 5 beneden in de lobby en nemen we afscheid van de aardige receptionist die ons zoveel geholpen heeft en goede tips heeft gegeven. Dit keer krijgt hij de tip.
Vliegveld van Marrakesh Even wakker worden om 5 uurDe taxi staat al klaar en om 5 uur zitten we in de hal van het vliegveld. Behalve een meute passagiers die binnenkomt gebeurt er niets: het vliegtuig heeft vertraging. Wanneer we tegen 6 uur eindelijk kunnen inchecken gaan ook de restaurantjes open en kunnen we een bak koffie nemen om nog wat beter wakker te worden.
Uitzicht over Casablanca Graancirkels bij Casablanca?Naar Casablanca is het maar 45 minuten vliegen en we zien de stad mooi liggen. Op de rechterfoto zie je aan de gigantische graancirkels dat hier ook grappenmakers of buitenaardsen aan het werk zijn geweest.
Schaduw van ons vliegtuigDe schaduw van het vliegtuig snelt ons vooruit en al snel zijn we op het vliegveld van Casablanca waar we nog even rustig kunnen uitkijken op de laatste palmbomen die we dit jaar zullen zien (behalve die bij ons thuis dan) en mooi op tijd vertrekken we richting Schiphol.
Terug op SchipholGeen verdere vertragingen dit keer en ook geen omwegen en tussenlandingen. We hebben prachtig zicht op de Marokkanse kustlijn, het binnenland van Spanje en later de kustlijn van Frankrijk. We schrikken nog even wanneer de piloot boven België vraagt of er ook een dokter in het toestel is, maar het valt allemaal mee. Een passagier vooraan krijgt extra zuurstof toegediend, maar het schijnt niet echt ernstig. We hoeven geen tussenlanding te maken en om 1 uur Marokkaanse tijd staan we op Schiphol.
In Nederland is het 2 uur later, dus al 3 uur. Nog een klein stukje met de trein, dan met de auto vanuit Weesp naar Groningen en we zijn weer thuis. We hebben weer een fantastische ervaring opgedaan. Voor mij was het een hernieuwde kennismaking met Marokko, voor Lies haar eerste kennismaking met Afrika en de Arabische kultuur. Naar Marokko gaan we eerst niet terug, er zijn nog talloze nieuwe landen te ontdekken voor ons, maar we zijn blij met deze nieuwe herinneringen.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven