Lies & Teije's reis website

Via België weer terug naar huis


Je bent hier: Home -> Europa -> Luxemburg -> Reisverslag Luxemburg -> 17 maart

Luxemburg, maart 2007, via België weer terug naar huis

Vandaag is de eerste dag dat we ruim voor 9 uur opstaan, want tegen half 10 komt de eigenaar ons uitzwaaien. En als we wakker worden zien we ook meteen dat het tijd is om te vertrekken: de zon schijnt niet vandaag! We nemen afscheid van de hartelijke man en gaan op pad, eerst naar Martelange voor de laatste goedkope boodschappen. En dan België in waar de eerste regendruppels al beginnen te vallen. We haddenb deze week niet beter kunnen timen wat weer betreft, tot vandaag hebben we alleen maar zonnig weer gehad en temperaturen van 15 tot 18 graden overdag.
Ontbijten in Tilff Pleintje in TilffDoor de Ardense heuvels rijden we eerst naar Tilff onder Luik, een plaatsje waar we vorig jaar een prima ontbijt hebben gehad, toen op het terras, dit keer moeten we binnen zitten. Tilff heeft pech want morgen worden er uitgebreide festiviteiten gevierd maar het weer is helemaal omgeslagen en het is een stuk kouder.
Centrum van TilffEr komt een soort van carnavalsoptocht (ze doen carnaval gewoon nog eens dunnetjes over), maar wij blijven er niet op wachten. We eten snel ons ontbijt op, het is lang niet zo lekker als de vorige keer en ook een stuk duurder. We zitten dan ook in een ander restaurant, dom natuurlijk, we hadden hetzelfde moeten nemen. Maar die wilden vandaag geen eieren serveren, alleen chocolade-croissants en daar hebben wij absoluut geen zin in.
Al snel zijn we weer op pad en ons plan om nog op andere plaatsen te stoppen vervalt al gauw als blijkt dat het weer echt niet beter wordt. Anders hadden we in Nederlands Limburg nog wel een paar plaatsen willen aandoen, maar nu rijden we rechtstreeks terug naar huis waar we tegen 4 uur aankomen.
Het is een korte vakantie geweest, de tijd is weer veel te snel omgevlogen, maar we hebben wel weer de goede week uitgekozen met het beste voorjaarsweer tot nu toe. En hoe klein Luxemburg ook is, het is een prachtig land. En we zijn ook nog eens helemaal uitgerust, wat willen we nog meer? Tja, de volgende vakantie...

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven