Lies & Teije's reis website

Op weg naar Luxemburg


Je bent hier: Home -> Europa -> Luxemburg -> Reisverslag Luxemburg -> 11 maart

Luxemburg, maart 2007, op weg naar Luxemburg

Na onze laatste reis in september naar Schotland hadden we al een paar maanden geen enkel idee wat het volgende uitstapje zou zijn. Voor velen zal dit een normale situatie zijn, wij echter zijn de laatste jaren zo verwend met reizen dat deze situatie helemaal nieuw voor ons was. Pas half februari konden we iets gaan plannen en bleek dat Lies heel wat meer vakantiedagen over had dan we hadden ingeschat. Dus meteen zijn we op internet gaan zoeken en via een reisburo vonden we al snel een leuk huisje in Luxemburg voor een week: niet te ver weg en in een land waar we nog wel wat meer van willen zien.
Het huisje hebben we van zaterdag tot zaterdag, maar Lies heeft weekenddienst, dus kunnen we zondagmiddag pas weg. 's Zaterdags begint het al heerlijk weer te worden en de vooruitzichten zijn nog beter: zonnig en ruim 15 graden, in Luxemburg zelfs nog wat warmer.Om 3 uur rijden we weg uit Groningen en achter het glas is het helemaal lekker warm in de zon die we tegemoet rijden. We zijn er ook echt aan toe, een weekje er tussen uit want het is weer chaotisch druk geweest de afgelopen maanden. Daarom is Luxemburg ook zo'n ideale bestemming: een klein land zodat alles snel te bereiken is en niet teveel op het programma. Een krat vol boeken gaat mee voor de ontspanning.
Als we om 8 uur 's avonds het dorpje Bigonville binnenrijden (vlak over de grens met België bij Martelange) is de weg opgebroken en half afgesloten. Maar de tomtom brengt ons tot voor de deur over de opgebroken weg. De eigenaar onthaalt ons enthousiast en was al bang dat we zouden verdwalen. Hij legt ons wat dingen uit van het huisje (waaronder de werking van de tv die we die hele week echter nooit meer aan doen) en dan zijn we op onszelf. Even snel inrichten en dan ploffen we met onze boeken neer.
Ons huisje in Luxemburg Ons huisje in LuxemburgHet is een 4-persoonshuisje, een benedenverdieping met woonkamer, hal en wc en boven een open keuken met zitkamertje (zie de foto's) en 2 slaapkamers. Het huis hangt vol met antieke voorwerpen en is gezellig-kneuterig ingericht. Deze avond zitten we nog een tijdje beneden, maar al gauw verhuizen we naar de kleinere kamer boven die prettiger aanvoelt. De rest van de week zitten we alleen nog maar boven, lekker lui dichtbij de keuken, de koelkast, de etenswaren en de slaapkamer.
Ons huisje in LuxemburgDe eigenaar heeft het huisje al goed voorverwarmd en al tegen elven beginnen we allebei te gapen, we kunnen onze ogen niet meer openhouden. Vermoeiend hoor, zo'n eerste vakantiedag. Of beginnen we nu eindelijk te ontspannen? In ieder geval is het tijd om naar bed te gaan. Een plan voor wat we morgen gaan doen verzinnen we morgenvroeg wel, alles op z'n tijd! Dit moet een uitrustvakantie worden, geen race om alles van het land te zien.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven