Lies & Teije's reis website

De mooiste highlights van Kroatië


Home -> Kroatië -> De mooiste highlights van Kroatië

De mooiste highlights van Kroatië

In Zuid-Europa kom je het land Kroatië tegen, officieel gezien de Republiek Kroatië. Je vindt het land ten oosten van Italië. Het land wordt omringd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië en Herzegovina en Montenegro in het zuiden en Servië in het oosten. Verder grenst het land in het westen aan de Adriatische zee.

Kroatië is vanwege zijn authentieke steden en mooie natuur al jaren een populair vakantieland. Er zijn allerlei reizen Kroatië waar je uit kan kiezen. Stippel zelf je route uit of kies voor een kant-en-klare vakantie met een gids. Hoe dan ook, je kan hier van alles doen, wat dacht je van wandelen in Kroatië? Wij nemen je mee door een aantal van de mooiste highlights van Kroatië!

Reizen Kroatië doe je in Dubrovnik

DubrovnikVeel mensen beginnen hun Kroatische reis in de authentieke havenstad Dubrovnik, de hoofdstad van de provincie Dubrovnik-Neretva. In de jaren negentig is deze stad nog gebombardeerd, maar tegenwoordig is het weer heropgebouwd tot een prachtige stad, haar karakter en aantrekkingskracht zijn onweerstaanbaar voor elke toerist die reizen Kroatië op zijn verlanglijstje heeft staan. De stad is omgeven door het knalblauwe water van de Adriatische Zee. Verder kan je hier ook wandelen in Kroatië door een verzameling van barokke architectuur, allerlei musea en de mooiste stranden en wandelroutes.

Wandelen in Kroatië doe je door het Nationaal Park Plitvicemeren

Grote waterval, Plitvice nationaal parkEen van de meest indrukwekkende natuurparken in Europa, is het Nationaal Park Plitvicemeren, of in het Kroatisch Nacionalni park Plitvicka Jezera. Door een natuurlijk afzettingsproces zijn hier door duizenden jaren heen dankzij het stromende water dammen van travertijn ontstaan. Deze dammen hebben weer voor veel meren, watervallen en grotten gezorgd. Wandelen in Kroatië doe je hier door het park met zo'n 16 meren met daartussen 90 watervallen. Het prachtige natuurschoon wordt ook bewoond door beren, wolven en zeldzame vogels. Dit hemelse stukje ongerepte natuur staat dan ook niet voor niets sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, wat reizen Kroatië door dit park een unieke ervaring maakt die je niet snel zult vergeten.


Ga reizen Kroatië door de vele eilanden

PrimoštenEen bijnaam van Kroatië is het land van de duizend eilanden. Het land heeft niet voor niets deze titel gekregen: Kroatië telt 1185 eilanden, voor wandelen in Kroatië zijn er genoeg eilanden om uit te kiezen. Het leuke is dat ieder eiland zijn eigenlijk tradities en uiterlijk heeft, allen omringd door azuurblauw water. De meeste eilanden vind je in het noordoosten van de Adriatische zee, maar als je wilt kan je tijdens reizen Kroatië de hele kust afgaan. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun vakantie Kroatië in te richten door veel eiland te hoppen. Van alle eilanden zijn Cres, Krk, Brac, Hvar, Pag en Korcula de grootste. Maar elk eiland kent zijn eigen specialiteiten, zo staat Losinj bekend om haar vele dolfijnen. Voor natuurliefhebbers die graag willen wandelen in Kroatië is het natuurschoon van het natuurpark op Dugi Otok weer de moeite waard. Voor veel feesten moet je op Pag zijn.


Wandelen in Kroatië doe je op het schiereiland Istrië

Naast de honderden lossen eilanden, kent Kroatië ook nog een schiereiland: Istrië, liggend in het noorden van de Adriatische zee. Het eiland wordt eigenlijk verdeeld door de landen Kroatië, Slovenië en Italië. Istrië is een populair gebied voor reizen Kroatië. Zo kan je in dit gebied terecht voor diverse steden en dorpen, maar ook prachtige historische architectuur en natuurgebieden. Bekend is bijvoorbeeld het amfitheater van Pula, afstammend uit de Romeinse tijd. Maar ook in Istrië kan je gaan wandelen in Kroatië en gaan eilandhoppen tijdens het reizen Kroatië in het Nationaal Park Brijuni, bestaande uit twaalf kleine en twee grote eilanden. Van alle mensen die Kroatië kiezen als hun vakantieoord, brengt 27% een deel van hun vakantie door op dit schiereiland.

© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven