Lies & Teije's reis website

Luieren op het strand


Je bent hier: Home -> Europa -> Kroatië -> Reisverslag Kroatië -> 13 to 16 September

Kroatië, zomer 2007, luieren op het strand

Onze tent in Zaton Genieten op het terrasVier dagen lang doen we iets wat we niet vaak doen: luieren en strandliggen. Een ontspannen routine die we vier dagen volhouden: een beetje uitslapen, lekker ontbijten, koffie drinken op één van de vele terrasjes op de camping en dan uren op het strand liggen met een goed boek. Ok, die van mij is wat minder goed, maar we hebben zoveel boeken bij ons (zo'n 15 per persoon) dat ik het slechte boek zo aan de kant kan leggen om met een nieuwe te beginnen.
Strand van ZatonHet is zo'n 25 graden overdag en prima om af en toe lekker even de zee in te gaan en wat rond te poedelen of te zwemmen. In de loop van de dag wordt het toch steeds weer druk op het strand en af en toe zitten we in een hoekje weggedrukt. En dat halverwege september! Het zijn vooral ouderen en gezinnen met kleine kinderen die aan vakantiespreiding doen en waarschijnlijk net als wij gehoopt hebben op een rustige vakantie.
Een vrolijk maal Zonsondergang in ZatonNa een verfrissende douche is het tijd om wat te gaan eten en 's avonds maken we uitgebreide wandelingen over het terrein. Het zijn lome dagen die maar voortduren en waarvan je soms even hoopt dat ze nooit meer weggaan. Maar na een paar dagen krijgen we toch weer de kriebels en de auto wordt ongedurig van het continue stilstaan.
Een vakantie in de vakantie, heerlijk. Ik kan er ontzettend van genieten, Teije wordt meestal iets eerder weer onrustig dan ik, maar als hij dan een paar kaarten en reisboeken onder ogen krijgt kan hij weer verder met het plannen van het volgende avontuur en is weer rustig.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven