Lies & Teije's reis website

Luie stranddagen


Je bent hier: Home -> Europa -> Kroatië -> Reisverslag Kroatië -> 01 & 02 september

Kroatië, zomer 2007, luie stranddagen

Vanochtend wordt pas goed duidelijk welke vernielingen de kortdurende storm van gisteren allemaal heeft aangericht: iedereen is nog bezig de boel schoon te maken en de schade te inspecteren. Wij hebben gelukkig op wat wateroverlast en ongemak na geen echte schade, we staan redelijk beschut achter een heg en onder de bomen.
Als we eenmaal gerust gesteld zijn dat ook het weer hersteld is (het is alweer 30 graden), gaan we naar het strand, maar nu wel nadat we eerst alles binnen hebben gezet en de tent goed afgesloten; ook al is de lucht nog zo stralend blauw, je weet het maar nooit. Maar uiteindelijk hebben we dan nu eindelijk echt onze eerste volledig droge dag met heerlijk strandweer. En zondag is het al niet anders. Op een kort ritje, naar een winkelcentrum in Šibenik na, komen we niet van de camping af en genieten volop van de rust op de camping. Hoewel, rust? Dit is de meest drukke en rumoerige camping die we ooit hebben meegemaakt. We staan vlakbij de ingang en ook al staat er een bord dat geen verkeer is toegestaan tussen 12 uur 's nachts en 6 uur 's ochtends, is het de hele nacht toch een komen en gaan van voertuigen waarvamn de bestuurders vaak ook nog eens luiddruchtig een praatje maken met de bewaker bij de ingang terwijl de motor uiteraard niet wordt afgezet. En onze overburen van een Tsjechisch reisburo hebben blijkbaar ook weekend want ze gaan luiddruchtig tot in de late (vroege) uurtjes door. En om 6 uur beginnen de werklui alweer met hun kettingzagen en trekkers om gevaarlijk loshangende takken te verwijderen. Het is dat we niet zo snel een alternatief weten, maar prettig en ongestoord uitrusten is er 's nachts niet bij.
Relaxen met een boek Relaxen met een boek En verder valt er niet veel te vertellen over deze twee dagen behalve dat we vooral op het strand liggen, in de zee zwemmen en regelmatig in de schaduw gaan zitten om de ergste verbrandingen te voorkomen. We gaan sneller door onze boekenverzameling heen dan gepland, maar als we straks weer wat aktiever worden lezen we ook wat minder dus daar maken we ons nu nog geen zorgen over.
Uitrusten na het zwemmen en luierenZondagavond krijgen we dan ineens contact met onze vriend Josko en we spreken af elkaar morgen te bellen voor een afspraak. De afgelopen dagen was hij op een eiland zonder bereik wat verklaart dat we geen contact met hem konden krijgen. Hij is helemaal verrast dat we in Kroatië zijn, het was ook een onaangekondigd bezoek en we hopen hem morgen of overmorgen te zien.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven