Lies & Teije's reis website

En we gaan weer terug naar huis


Je bent hier: Home -> Europa -> Kroatië -> Reisverslag Kroatië -> 11 & 12 juni

Kroatië, zomer 2004, en we gaan weer terug naar huis

Bij Joshko thuisNadat we de auto ingeladen hebben, rijden we naar Joshko's huis om daar nog even een bak koffie te drinken en afscheid te nemen. Vorig jaar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet en nu al bij drie gelegenheden weer gezien. Ook voor volgend jaar hebben we alweer plannen, maar dat komt later wel aan de orde.
Na 7 lange uren waarin we niet meer dan 350 kilometer afleggen, komen we dan eindelijk bij de Sloveens-Oostenrijkse grens. Het is smoorheet in de auto en borden langs de weg geven aan dat het 33 graden is, maar ook vochtig en dus wat benauwd.
Slecht weer in Oostenrijk Kasteeltje in OostenrijkWe zijn echter nog maar net de Alpen ingereden en de temperatuur zakt met zo'n 15 graden. De regenbuien waar we vanochtend nog naar verlangden zijn echter niet zo verfrissend want het is al ijskoud buiten, voor ons gevoel.
In Duitsland wordt het niet beter en wanneer we een motel langs de snelweg zoeken zijn we al aardig verkouden aan het worden. Een hele rare overgang, zo van de hitte naar de kou. Vorig jaar hadden we precies hetzelfde toen we vanuit Kroatië naar Oostenrijk gingen.
Bijna thuisZaterdag zijn we om 9 uur op pad en vandaag is het vrijwel allemaal snelweg dus schieten we heel wat sneller op. Het enige dat onze snelheid af en toe verhindert zijn de ontzettende stortbuien die regelmatig uit donkere wolken vallen en het zicht benemen.
Binnen 7 uur hebben we de laatste 800 kilometer van onze tocht afgelegd, en in totaal 1700 sinds we vrijdagochtend uit Zadar vertrokken. We zijn koud en verkouden, wat een wereld van verschil. Maar toch, we hebben weer een prachtige vakantie gehad. Meer regen dan anders tijdens de zomervakantie, hoewel we de laatste paar dagen nog lekker hebben kunnen luieren en zonnen op het strand. En in de eerste weken in Italië hebben we dat land een beetje leren kennen, de prachtige natuur en de vele kunstschatten en imponerende oudheden die bewaard zijn gebleven, waarvan Pompeï toch wel het indrukwekkendst is. Jammer dat we niet meer tijd hebben... we hadden iedereen graag meer willen laten zien!
Iedereen die nog op vakantie gaat dit jaar wensen we een goede reis toe

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven