Lies & Teije's reis website

Meer strand en naar Zadar


Je bent hier: Home -> Europa -> Kroatië -> Reisverslag Kroatië -> 08 juni

Kroatië, zomer 2004, meer strand en naar Zadar

De ochtend gebruiken we om onze huid nog wat bij te kleuren op het strand en in de zee. Ondanks alle weersvoorspellingen loopt de temperatuur alleen maar op en zien we geen wolkje in de lucht. Maar loom en lui worden we er wel van.
Sfinx in Zadar Zadar vanaf de haven's Middags gaan we naar Zadar waar we niet alleen het centrum maar ook de buitenwijken eens bekijken. En zie daar: zomaar een sfinx in iemands tuin! Rechts een kijkje op het oude centrum dat op een schiereiland ligt, gezien vanuit de haven.
Het forum, Zadar Centrum van ZadarZadar is een oude Romeinse stad en een deel van het forum naast de kathedraal is opgegraven. Het is wonderbaarlijk dat er nog zoveel van het stadje is overgebleven na de zware bombardementen in de 2e wereldoorlog en de laatste Balkanoorlog.
Ondanks de vroege periode in het jaar lopen er al heel wat toeristen rond met kaarten en boekjes. Wij hadden die vorig jaar niet en hebben pas daarna een reisgids voor Kroatië gekocht. Maar omdat we pas op het laatst besloten om ook hierheen te gaan dit jaar, zijn we uiteraard het boekje vergeten... Volgende keer beter.
Park in ZadarHet 'oude' centrum (veel ervan is opnieuw opgebouwd na de laatste Balkanoorlog) is een prettig en overzichtelijk gebied om te bewandelen. En overal zijn terrasjes om de vermoeide voeten en verdroogde kelen te ontlasten. Vandaag is het draaglijk, maar we weten van vorig jaar nog heel goed hoe verschroeiend de hitte hier kan zijn. Zelfs een groen parkje brengt dan nauwelijks verlichting.
WandreliëfOp een van de grotere pleinen (met onder andere dit reliëf) treffen we Joshko en de avond zijn we met hem op stap. We lopen nog wat meer rond, eten wat en de avond vliegt voorbij. Het is pas tegen twaalven wanneer we weer op de camping terug zijn. Gelukkig mogen we met de auto nog het terrein oprijden.
Een rustige dag waarin we toch nog iets gedaan hebben. Dit is toch wel heel erg ontspannend na de drukke weken in Italië. We genieten er van!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven