Lies & Teije's reis website

Stranddag in Zaton


Je bent hier: Home -> Europa -> Kroatië -> Reisverslag Kroatië -> 07 juni

Kroatië, zomer 2004, stranddag in Zaton

Mus bij de tentDe hemel is strak blauw wanneer we opstaan en de mussen zitten op en rond onze tent, begerig wachtend op een stukje brood. Dat zijn ze blijkbaar gewend. Ons ontbijt is vast een feestmaal voor hun, of misschien rekenen ze er gewoon op dat ze dankzij die verkwistende toeristen niets hoeven te doen voor hun ontbijt.
Deze ochtend gaan we naar Joshko's huis omdat zij moeder de lunch daar heeft klaargemaakt voor ons, een uitgebreide warme maaltijd. We hebben ons ontbijt daarom zo karig mogelijk gehouden.
Bij Joško thuis Bij Joško thuisHoewel we elkaar nauwelijks verstaan en Joshko steeds nodig hebben als tolk, kunnen we het toch goed met elkaar vinden, ze is vast een hele lieve moeder. Ze woont op een eiland een eindje hier vandaan en we beloven haar deze week nog een keertje op te zoeken.
Op het strand, ZatonTegen twee uur gaan we weer terug en nemen Joshko mee want hij moet tot 12 uur werken in een van de bars op het campingterrein. Wij gaan eerst lekker uren in de hete zon liggen bakken op het strand waar het al redelijk druk is. Het water voelt nog behoorlijk koud, heel anders dan vorig jaar.
Aan het einde van de middag en 's avonds gaan we natuurlijk nog wat drinken bij de bar waar Joshko werkt en het is er erg rustig (het ligt gewoon verkeerd op het terrein) zodat hij alle tijd heeft om bij ons te komen zitten. We vinden het nu al jammer dat we maar een paar dagen hebben om hier te blijven maar het is niet anders. De komende dagen gaan we nog wat meer dingen samen doen en dan hopen we ook weer wat meer foto's te maken.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven