Lies & Teije's reis website

Een dagje bij Joshko in Zadar


Je bent hier: Home -> Europa -> Kroatië -> Reisverslag Kroatië -> 06 juni

Kroatië, zomer 2004, een dagje bij Joshko in Zadar

Als we (laat) wakker worden krijgen we een berichtje van Joshko die bezorgd is of we niet verzopen zijn. In Zadar waar hij woont heeft het de hele nacht gestortregent. Wij zitten op de camping in Zaton, zo'n 15 kilometer noordelijker maar onze stoelen zijn kurkdroog dus er is geen drup gevallen. We spreken af rond een uur of 11 en wanneer we onze auto parkeren komt hij net toevallig op die plek langslopen terwijl we daarvoor al 5 minuten aan het rondlopen waren om een parkeerplek te zoeken. We maken er een lekker rustig dagje van, ook hij heeft veel en hard gewerkt de afgelopen tijd en is aan wat rust toe. Vergeef ons maar het gebrek aan foto's want vandaag zijn we even geen toeristen, maar te gast bij onze Kroatische vriend.
We slapen lang uit op deze dag waarop we eindelijk weer eens niets hoeven. Joshko stuurt ons een bezorgd berichtje of we het wel droog hebben gehouden, want in Zadar heeft het de hele nacht flink geregend. Wij Zijn ouders zijn al lange tijd gescheiden maar allebei willen ze ons graag zien en hebben ons uitgenodigd voor een maaltijd. Rond 2 uur krijgen we onze lunch, een warme maaltijd met veel vlees en aardappelen, bij Joshko's vader. Een voormalig politieagent, die heel erg z'n best doet het ons naar de zin te maken. Hij spreekt een paar woordjes Duits en is erg vriendelijk, maar waarschijnlijk niet de gemakkelijkste vader die je je kunt voorstellen.
Een middag op het terras Joško moet zo nodig een foto nemenDe middag brengen we door in een klein voor-dorpje van Zadar waar al gauw ook een paar fans van Joshko verschijnen. Hij heeft nu een nieuwe band geformeerd, de Pussycats, waarmee hij iedere week optreedt. De fans zijn uiteraard allemaal vrouwelijk. Het weer is gelukkig omgeslagen en de wolken hebben plaats gemaakt voor een prachtig blauwe hemel.
's Avonds bezoeken we nog zijn eigen huis waar z'n moeder ook een paar dagen verblijft en uiteraard heeft zij ook al weer eten klaar staan. We zijn al niet meer de magerste en we hebben nu al door dat we het afvallen deze week wel helemaal kunnen vergeten. Zowel z'n vader als z'n moeder willen ons nog minstens een volgende, uitgebreidere, maaltijd voorschotelen. Joshko's moeder is werkelijk een schat van een mens. Ze kent Italiaans, maar daar zijn wij nog niet zo goed in en dus hebben we hem vaak als tolk nodig. Maar we hebben een hele leuke avond met elkaar en het is na tienen dat we weer terug zijn op de camping. We kunnen in principe ook een kamertje betrekken bij hem thuis, maar op deze manier hebben we allemaal wat meer privacy, heeft hij geen last van ons, en kunnen wij lekker lui doen wanneer wij dat willen.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven