Lies & Teije's reis website

Een dagje rust en in de avond naar een oefen-concert


Je bent hier: Home -> Europa -> Kroatië -> Reisverslag Kroatië -> 03 juli

Kroatië, zomer 2003, een dagje rust en in de avond naar een oefen-concert

Op het terrasVandaag is het Z-dag: zon, zee, zweten, zwemmen, zout en zilt (nee, zuipen zit er niet bij..., we moeten nog rijden vanavond). Af en toe liggen we aan het strand, dan zitten we weer op het terras bij onze ober Joško. Waar voelen we ons toch steeds zo moe van? Misschien van het werk aan de website? We hadden nog 3 dagen in te halen en te vertalen in het Engels. Het kost toch gauw 1 a 2 uur per dag en soms hebben we er even helemaal geen zin in.
Diklo, een buitenwijk van Zadar's Avonds zijn we uitgenodigd voor een oefenoptreden van de band van Joško in Diklo, een voorstadje van Zadar. Voor het eerst sinds we hier zijn hangt er bewolking in de lucht, maar toch is het nog warm.
Zonsondergang in Diklo Zonsondergang in DikloDe schemering duurt hier niet lang en onderweg zien we de zon prachtig in het water zakken. Volgens de inwoners van Zadar behoren hun zonsondergangen tot de mooiste van de wereld. Wie zijn wij om daaraan te twijfelen...
Joško wist niet precies hoe laat ze gaan optreden en een echt optreden is het ook niet. 11 jaar geleden hadden 4 jongens samen een bandje, alle 4 pubers toen tijdens de oorlog. Sinds die tijd hebben ze niet meer samengespeeld en ook nu hebben ze van tevoren niet geoefend. Wij zijn natuurlijk veel te vroeg, tegen half 9 en ze spelen pas na elven. We hebben niet zoveel zin er zo lang op te wachten en gaan rond 10 uur weg. De plek is erg leuk, iets achteraf van de hoofdstraat tussen de oude huizen en smalle steegjes. In dit huis heeft Joško tijdens de oorlog ook enkele maanden ondergedoken gezeten. Het is nu een cafeetje en het is er razend druk.
Joško  en zijn oude bandZelf zijn ze niet zo tevreden over de soundcheck, maar wij vinden het hartstikke goed zoals ze binnen een half uur op elkaar ingespeeld zijn. Ze brengen o.a. een nummer van U2 en een paar van zichzelf ten gehore. En tot onze verrassing is Joško niet alleen gitarist maar ook de leadzanger en z'n Engels is heel goed verstaanbaar. Joško is de jongen met de witte-tanden-lach in het midden van de foto.
Al met al is het weer een heerlijke dag geweest en hoewel we het 'echte' oefenoptreden niet hebben gezien, hebben we wel genoten van de (rock)muziek die deze jongens weten te produceren.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven