Lies & Teije's reis website

Nog een rustdag


Je bent hier: Home -> Europa -> Italië -> Reisverslag Italië -> 01 juni

Italië, zomer 2004, nog een rustdag

De Calabrische ApenijnenEen onbewolkte lucht hangt boven ons wanneer we wakker worden. We hoeven niks, maar Teije heeft zin in een autoritje. Ik blijf lekker bij de tent terwijl hij een tocht van een paar uur door de Calabrische Apenijnen maakt. Hij komt door leuke en aardige dorpjes maar neemt niet de tijd om wat foto's te maken.
Ondertussen zit ik lekker in de zon met een mooi boek en geniet van de omgeving. En ook van nieuwe medekampeerders die bijna 2 uur doen over het zoeken van een geschikt plekje en daarbij met elkaar ruzie krijgen. Op die manier lijkt kamperen me niet echt leuk en ontspannen...
Strand, Briatico Op de campingWanneer Teije terug is gaan we samen nog een paar uur op het strand liggen. Wanneer we terug lopen zien we een twaalftal Nederlandse campers op een kluitje (uiteraard net naast ons) staan, net gearriveerd.
Wij hebben op zich niets tegen Nederlanders (we zijn dat immers zelf ook), maar op vakantie hebben we graag wat privacy en geen enkele behoefte om gekonfronteerd te worden met onze medelanders. We snappen ook dat gedrag niet dat men graag vlak op elkaar wil staan terwijl er een immense ruimte op het kampeerterrein leeg staat. Goed, we gunnen hen hun 'gezelligheid' wel, maar wij zijn blij dat we morgen weer een nieuwe plek opzoeken.
Op het terrasItalië is een heel mooi en gevarieerd land, er zijn alleen veel te veel toeristen, zelfs al in het voorseizoen. Maar daarom genieten we er nog niet minder om.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven