Lies & Teije's reis website

Onze eerste echte vakantiedag in Briatico


Je bent hier: Home -> Europa -> Italië -> Reisverslag Italië -> 31 mei

Italië, zomer 2004, onze eerste echte vakantiedag in Briatico

Op de campingEen paar flinke plensbuien vannacht hebben de hemel weer opgeklaard en we worden met een prachtig zonnetje wakker. Er zijn nog heel wat laaghangende witte wolken, maar het is overwegend zonnig en lekker warm. In de loop van de middag zelfs heet.
Tot laat in de middag blijven we op de camping en genieten van het lekkere weer. Eindelijk een echte vakantiedag-dag zonder dat we per sé een stad of natuur hoeven te bekijken. Het is hier behoorlijk rustig en we wanen ons bijna alleen (op de tuinman na die met een grasmaaier bezig is), iets wat we in Italië nog niet vaak hebben meegemaakt.
Tropea TropeaIn de loop van de middag rijden we even naar Tropea om te kijken of er ergens nog winkels open zijn want we zijn vergeten dat vandaag vrijwel alles dicht is vanwege 2e pinksterdag. Tropea blijkt een heel erg leuk stadje te zijn waarvan het oude centrum op een uitstekende rots in zee is gebouwd. De steegjes zijn smal en er heerst een gemoedelijke sfeer.
TropeaDe enige winkels die open zijn verkopen souvenirs en zelfs de meeste restaurants zijn dicht. Op het plein zijn gelukkig nog een paar terrasjes open en daar drinken we een cappucino en kopen een paar gevulde croissants als avondmaal en ontbijt voor morgen.
Wanneer we richting de kust wandelen zien we ineens op het strand een apart staande rots met een kerkje erop. Het gebouw zelf is niet erg bijzonder maar de ligging is werkelijk fantastisch.
Op de camping Ons strandjeTerug op onze groene camping wandelen we nog even naar het strand. Vandaag hebben we lekker bij de tent gezeten en de tijd genomen om alle spullen te reorganiseren en de was te doen en dergelijke. Het strand is voor morgen, als het weer tenminste meewerkt.
Lies op het strand Lies in de zeeMaar het is wel heel prettig bij de zee, zoals je op de foto's kan zien! Hopelijk is het morgen een graadje of 2 warmer met wat minder wind dan vandaag, dan kunnen we hier wat tijd doorbrengen.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven