Lies & Teije's reis website

De vlucht naar Belfast en een autotrip door het donker


Je bent hier: Home -> Europa -> Ierland -> Reisverslag Ierland -> 14 december

Republiek Ierland en Noord-Ierland, december 2002, de vlucht naar Belfast en een autotrip door het donker

Na een periode van vorst begint het vandaag weer te dooien en er wordt gewaarschuwd voor mogelijke gladheid, maar gelukkig is er niets aan de hand wanneer we met de auto uit Groningen vertrekken. We zijn weer op pad en vaak lijken de weergoden ons dan wel goed gezind.
Eten op SchipholWaarom Teije altijd foto's van me maakt terwijl ik aan het eten ben, snap ik echt niet, maar het smaakt wel goed, zoals gewoonlijk. Doordat alles meezit zijn we een uur te vroeg op Schiphol en wat is er dan lekkerder dan een kop koffie met een croissant.
Het vliegen vind ik nog steeds spannend, of eigenlijk alleen het opstijgen en landen, maar dat zal me er niet van weerhouden om in een vliegtuig te stappen. Het is zo gemakkelijk en bespaart je zoveel tijd om snel ergens te komen (nou ja, behalve dan die rit van huis af, het wachten op het vliegveld e.d. wat vaak veel meer tijd kost dan het vliegen zelf).
In Belfast is het al donker en we vinden het niet echt leuk dat we nog 120 km. links moeten rijden voor we bij ons hotel zijn. De meeste wegen zijn smal en niet echt super en we worden op een bepaald moment bijna van de weg gedrukt, raken een hoge stoep en een gedeelte van een wieldop blijkt beschadigd. Nou ja, het had erger kunnen zijn. De huurauto die we hebben is een Punto en erg comfortabel.
Lennard Arms Hotel, ClonesVan een grens tussen Noord-Ierland en Ierland merken we niets en tegen 9 uur zijn we in Clones waar we een hotel gereserveerd hebben, de enige op deze reis. Zo hebben we de vrijheid onze eigen route te kiezen terwijl we hier zijn. En in december is het rustig, dus we gaan er vanuit dat we overal wel een plekje zullen kunnen vinden.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven