Lies & Teije's reis website

Naar Paralia Dionysiou in Chalkidiki


Home -> Europa -> Griekenland -> Reisverslag Griekenland -> 11 & 12 juli 2018

Woensdag 11 juli, naar Paralia Dionysiou in Chalkidiki

Langzamerhand komt nu toch het einde van onze reis in zicht en in de ochtend nemen we afscheid van onze huisbazen die ons nog een doos verse eieren in handen drukken. Daarna gaan we op weg naar onze vrienden Michael en Kiki in Paralia Dionisiou, een tocht van 330 kilometer dwars door Griekenland. Het is voornamelijk snelweg dus we schieten snel op.
Het meer van Ioannina Beren op de weg, Ioannina ?Ητ ThessalonikiMaar er zijn 2 plekken waar we nog even een foto willen maken: vanuit de heuvels hebben we een mooi uitzicht op het meer van Ioannina en we weten dat er verderop bordjes langs de snelweg staan die waarschuwen voor beren op de weg. Ik heb al een paar keer geprobeerd om er al rijdend een foto van te maken maar die zijn niet gelukt. Ook dit keer lukt het niet bij de eerste bordjes en dan doen we maar wat we anderen ook vaak zien doen: we stoppen gewoon op de vluchtstrook voor zo'n bord. Even de knipperlichten aan en ik kan een foto maken, wel door de voorruit van de auto dus een volgende keer moet ik maar gewoon uitstappen.
Maar beren met puppies komen we niet tegen. Voorbij Thessaloniki, op de drukke weg naar Nea Moudania, zien we nog wel een dood everzwijn op de weg. Daar moet je ook niet tegen op rijden en de automobilisten scheuren er behendig omheen. Als het een mannetje was, hebben we alsnog een beer gezien!
Parasailing bij Kalyves Eten in Nea MoudaniaWe zijn mooi vroeg en hebben nog alle tijd om naar ons strandje bij Kalives te gaan en daarna eten we iets in Nea Moudania. Bij ons appartement worden we hartelijk ontvangen. Niet te geloven dat het bijna een maand geleden is dat we hier waren. En we vallen met de neus in de boter: vanavond is er een Griekse muziekavond op een terras langs het strand in het dorp en wij moeten ook mee.
Met een aantal Duitse en Zwitserse Grieken, Griekse Oostenrijkers, maar ook een aantal Russen die we kennen, schuiven we aan de lange tafels aan en de sfeer zit er goed in. Gelukkig hoef ik niet te dansen maar er zijn genoeg anderen die dat wel doen. Een gezellige gezelschap en een gezellige avond en het is best laat als we naar bed gaan.
Uitzicht vanaf ons balkon in Paralia Dionysiou Uitzicht vanaf ons balkon in Paralia DionysiouDit keer hebben we het bovenste appartement van het gebouw, de skywatch, met een balkon bijna helemaal rondom zodat we aan alle kanten uitzicht hebben over de omgeving. Paralia Dionisiou is echt een zomeroord: de meeste gebouwen worden verhuurd aan toeristen en 's winters schijnt het bijna uitgestorven te zijn want de meeste eigenaren wonen zelf elders, in Thessaloniki of daaromheen.
Zwemmen in de warme zee, Kalybes Zwemmen in de warme zee, KalybesOp de echte laatste vakantiedag ontbijten we in de bar met de Oostenrijkse eigenaresse waar we wel vaker komen, gaan nog even naar het schiereiland Kassandra voor wat laatste souvenirs en dan de laatste keer naar het strand waar het vandaag drukker is dan anders. Het is half juli en de toeristenstroom komt nu echt goed op gang, tijd dat wij weggaan! Maar het zeewater is nu wel heel lekker warm dus we blijven toch nog een tijdje op het strand, kunnen we nog een klein beetje bruin worden. Dit zal ik missen in Nederland.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven