Lies & Teije's reis website

Via vliegveld Eelde naar huis


Vrijdag 03 juli, via vliegveld Eelde naar huis

We vertrekken bijna weer uit Korfoe Kerkyra vanuit de luchtWe worden nog net niet wakker van het lawaai van vliegtuigmotoren maar er wordt al druk af- en aan gevlogen als we tegen half 8 uur naar het vliegveld lopen, nog geen 200 meter naar de ingang! Alles gaat dan snel, zoals vaak op vliegvelden en voor we het weten taxiet het vliegtuig naar de enige baan voor landen en stijgen. En dan zitten we in de lucht. Ik vind vliegen helemaal niets maar wat heb ik gefascineerd van onderen gekeken naar al die toestellen die voorbij kwamen.
We zijn net opgestegen vanaf Kerkyra airport Korfoe vanuit de luchtEn nu zit ik er zelf in, kijk daar is het haventje waar we gistermiddag nog waren! Het vliegtuig vliegt eerst bij het eiland vandaan maar maakt dan een scherpe draai zodat het lijkt alsof we weer op Korfoe aanvliegen. We gaan steeds hoger en het wordt neveliger maar toch komt het eiland weer dichterbij. Over mijn vliegangst zal ik wel nooit heenkomen maar ik heb ook nog nooit zo van het zien van vliegtuigen genoten als deze vakantie.
Korfoe vanuit de lucht De loopbrug waar we zoveel tijd hebben doorgebrachtDaar is de dam waar we zoveel uren hebben gezeten, en rechts en links ervan de heuvels waar we op dezelfde hoogte als de vliegtuigen waren. Maar wij vliegen door en al snel verdwijnt het eiland uit zicht en ook de Middellandse Zee. Dit keer landen we op Eelde, het vliegveld dat niet veel groter is dan dat van Korfoe maar toch heel wat minder spectaculair gelegen. Voordeel is wel dat het maar op 15 minuten rijden van ons huis is en we worden opgehaald door één van onze dochters.
Het is Nederland een uur vroeger en om 12 uur zijn we al thuis. Niet te geloven dat je zo snel zo ver kunt reizen, dat is nog een van die mooie dingen aan vliegtuigen!
Nu gaan we eerst nagenieten van de vakantie, we hebben alweer een heerlijke tijd gehad. Na 2x Griekenland moet ik bekennen dat ik het land toch wel heel erg mooi vind en dat ik volgend jaar heel graag weer wil, al was het maar vanwege het warme weer, de zon en de stranden. Een perfect land voor vakantie want er valt ook nog genoeg te zien en te doen. En waar we eerst dachten aan 2 weken Korfoe, ben ik nu heel blij dat het 4 weken zijn geworden dankzij een foutje bij het planbureau van mijn werk!
By te way: de reisorganisatie waar we geboekt hadden is failliet gegaan maar het geld hebben we wel terug gekregen. Maar rechtstreeks vliegen van Eelde naar Korfoe zit er niet meer in.
.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven