Lies & Teije's reis website

We bekijken strandjes op Korfoe


Home -> Europa -> Griekenland -> Reisverslag Griekenland -> 30 juni & 01 juli 2015

Dinsdag 30 juni, we bekijken strandjes op Korfoe

Bij het Liapades strand, Gefyra Bij het Liapades strand, GefyraWe hebben besloten de laatste dag in Kerkyra door te brengen, morgen wordt een complete rustdag en vandaag gaan we nog langs een stuk kust rijden waar we nog niet geweest zijn. We beginnen in Liapades, iets voorbij Palaiokastritsa en een rit van ongeveer een uur door de bergen. Het wordt een tocht langs allemaal stranden, van groot tot klein en van rustig tot druk. Hier staat het hele strand vol strandstoelen en parasols, een verzorgd strand zoals ze dat noemen.
Bij het Liapades strand, Gefyra Pleintje in LiapadesGeen strand voor ons maar wel een leuk plekje om koffie te drinken en de kaart te bestuderen waar we hierna naar toe gaan. Het echte dorp Liapades ligt iets van het strand vandaan zoals je wel vaker op de Griekse eilanden ziet. Het strand is er om geld te verdienen aan de toeristen, wonen en leven gebeurt iets verderop. Als we tegen de berghelling het dorp doorrijden, komen we uiteindelijk bij het dorpsplein waar de weg ook meteen ophoudt. De weg door het dorp is trouwens heel erg slecht.
Hotelcomplex bij Ermones Lift van een hotel, ErmonesHet volgende stukje strand zien we bij Ermones waar een groot vakantie resort boven het strand is gebouwd. Op de rechterfoto zie je zelfs een kabelbaan die de gasten van boven naar beneden en vice versa brengt. Wat een luilakken! Hoewel, ook best wel handig als je een paar keer per dag even terug naar je appartement wilt. Volgens legenden is dit het strand waar Odysseus Nausikäa, de prinses van de Phaiaken, ontmoet zou hebben nadat hij weer eens schipbreuk had geleden.
Op het Mirtiotissa strand Op het Mirtiotissa strandVerder naar het zuiden volgen we een slechte en smalle weg naar het Mirtiotissa strand.
'Pervert', zegt ineens een scooterrijder tegen Teije wanneer die nog een foto van het strand wil maken. Er schijnt een stukje naaktstrand te zijn en daar hadden wij geen idee van. Maar Teije is zo dom om de discussie aan te gaan en ze krijgen bijna ruzie. Volgens de man zijn de meeste westerse toeristen viezerikken en gelooft er niets van dat wij de prachtige omgeving willen vastleggen. Maar voor wie ernaar zoekt: hier is dus een nudistenstrand, zie de rechterfoto.
Het strand bij Glyfada Een taveerne in GlyfadaBij Glyfada zien we het volgende strand, langgerekt en best breed, volgens sommigen het mooiste strand van Korfoe. Het is inderdaad een mooi zandstrand en het is helemaal omringd door dennenbomen. Vooral bij de Grieken zelf is het een populair strand, het ligt maar 15 kilometer bij Kerkyra vandaan. Er zijn ook genoeg restaurants en café's en wij eten een frisse salade bij een van de taveernes.
Een klein haventje in Avramis Het Peleka strandWe rijden nog een stukje verder naar het zuiden en bij Avramis zien we een piepklein haventje liggen; het dorp zelf is ook niet zo groot, er wonen maar 40 mensen. Vlakbij ligt het Peleka strand dat er ook alweer zo mooi bij ligt. Het is maar goed dat het niet zo heet is in Nederland anders zou ik dit soort strandjes echt gaan missen. De weg ernaartoe is wel steil en uiteraard ook slecht zoals zoveel wegen op dit eiland.
Het is ondertussen al wat later op de middag en we moeten nog een uur terug rijden hoewel we nu een veel snellere weg kunnen dan op de heenweg. We hebben nog net even tijd om naar ons eigen lekkere strandje te gaan dat we vrijwel helemaal voor onszelf hebben, honderden meters lang.

Woensdag 01 juli 2015, stranddag op Korfoe

Leuk huisje aan de Apraos baaiDe volgende dag, woensdag 1 juli, is een volledige rustdag: eerst ontbijten op het strand en dan naar ons vaste strand. Het huisje aan de baai dat er zo mooi bijligt, staat nu leeg, daar hadden we graag willen zitten. Tegen de middag lopen we een paar honderd meter verder over het strand naar een deel waar wat restaurants zijn om wat te eten en dan weer terug naar ons eigen plekje. Zonnebaden, badderen, lezen, even de ogen dicht, heerlijk!
Teije op het balkon in Roda Lies in de tuin, Roda's Avonds maak ik nog een wandelingetje door de tuin van het complex waar wij een appartement hebben. Op het eiland zien we dat er steeds meer toeristen komen maar hier is het heel rustig gebleven, we hebben vrijwel geen buren. Je hoort mij er niet over klagen. Roda is niet echt een fantastisch dorp maar wel een mooie startplek als je eigen vervoer hebt.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven