Lies & Teije's reis website

Een rustige eerste dag op Korfoe


Zaterdag 06 juni, een rustige eerste dag op Korfoe

Het strand bij VitaladesWe hebben 4 weken de tijd dus de eerste week doen we het lekker rustig aan. Gistermiddag hebben we in de buurt al een winkeltje gevonden voor wat boodschappen en we eten op ons balkon een ontbijt. Daarna wandelen we eerst eens naar het strand waar we op een terras een plekje zoeken zodat we uitzicht over de zee hebben. Dit zal een beetje ons stamcafé worden voor de komende week waar we 's ochtends of 's avonds wel even plaatsnemen. Niks lekkerders dan een vakantie heel relaxed te beginnen.
We hebben ons nog niet goed ingelezen over Korfoe dus daar beginnen we nu mee onder het genot van een kop koffie en een verse jus d'orange. Ik ben nog steeds een beetje in de war over de schrijfwijze van Griekse plaatsnamen: omdat het Grieks een ander alfabet heeft, worden de klanken in het latijnse alfabet omgezet. Maar dan nog weet ik niet wat de officiële naam van Korfou is: Kerkyra is in het Grieks de naam voor het eiland en ook voor de hoofdstad. In Nederlandse en Engelse teksten vind je ondermeer Corfu, Korfu, Corfoe, Korfoe en Korfou. Wij gaan het eiland Korfoe noemen en de hoofdstad Kerkyra om verwarring te voorkomen.
Korfoe schijn het groenste eiland van Griekenland te zijn, vooral omdat het er in de winterperiode heel veel regen valt. De Ionische eilanden werden pas in 1864 deel van het moderne Griekenland, daarvoor waren het de venetianen, de Fransen, Russen en Engelsen die veel invloed hadden in dit gebied.
Het strand van Vitalades Zwervershut op het strandWe hebben nog heel wat te ontdekken, maar we beginnen met een wandeling over het strand bij ons dorp. Het is een redelijk groot strand en er zijn maar weinig toeristen. We zijn natuurlijk ook wel lekker vroeg in het seizoen, daar hebben we bewust voor gekozen.
We hebben de zwemkleding in onze kamer laten liggen, maar het is niet ver lopen dus halen we die op en blijven de rest van de ochtend zonnebaden. Het zeewater is niet heel warm maar toch al wel lekker.
Gracht in Lefkimmi Wandelen door LefkimmiWe maken daarna een eerste rit door het zuiden van het eiland en we zijn verbaasd over de slechte wegen. Je zou toch verwachten dat men daar wat beter voor zou zorgen met zoveel toerisme. Blijkbaar is daar geen geld voor en waarschijnlijk ook niet voor de bewegwijzering en we zijn blij dat we de tomtom hebben meegenomen want de bordjes hier maken ons vaak niet veel wijzer. We komen door heel wat puur toeristische plaatsen maar Lefkimmi is een wat minder toeristisch dorp, waarschijnlijk te saai voor de meesten.
Regenboog in Vitalades's Middags hebben we tijd om nog een keer een uurtje naar het strand te gaan en daarna eten we wat in het restaurant langs de zee.
Aan het einde van de middag wordt het wat frisser en als we weer in ons appartement zitten, zien we een mooie regenboog. Het is dus ergens aan het regenen! Gelukkig niet bij ons, daarvoor zijn we niet hier naar toe gekomen.
We hebben er een lekkere rustige dag van gemaakt, tenslotte blijven we nog 4 weken.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven