Lies & Teije's reis website

Via Eindhoven naar Korfoe


Vrijdag 05 juni, via Eindhoven naar Korfoe

We willen dit jaar graag weer naar Griekenland en als we lezen dat er een vliegverbinding vanaf Eelde naar Korfoe komt, houden we meteen in de gaten vanaf wanneer die vliegen en boeken we zodra de vluchtdata bekend worden, begin april. € 438 voor 2 retourtickets vanaf Eelde naar Kerkyra zoals de hoofdstad van Corfu heet, inclusief 2 koffers van 20 kilogram en drankjes en een ontbijt aan boord. Beter kunnen we het niet treffen, eindelijk eens niet helemaal naar Schiphol hoeven reizen waarbij je altijd rekening moet houden met vertragingen en dan ook nog eens 2 uur voor vertrektijd aanwezig moet zijn. Nu kunnen we op ons gemak naar Eelde (kwartiertje) en hoeven daar maar 1 uur te wachten voor vertrek. Maar Lies heeft haar vakantie al in december moeten doorgeven en als we de vluchtdata bekijken kunnen we misschien maar 1 of 2 weken. Het is een wekenlang over en weer gemail tussen Lies en het planbureau dat de roosters maakt en iedereen is in verwarring. Maar met een klein beetje brutaliteit en het opnemen van wat extra vakantiedagen kunnen we zomaar 4 weken! Maar al snel blijkt echter dat de organisatie in Nederland (Hellas Travel) en Aegean Airlines in moeilijkheden zitten door te weinig reserveringen. Na nog veel meer heen en weer gemail moeten we nu zelf via Ryanair een vlucht boeken vanaf Eindhoven airport en dat ook zelf voorschieten. Maar we gaan wel lekker 4 weken!
In de bus naar Eindhoven airportTerugreizen kunnen we wel met Aegean Airlines naar Eelde maar voor het enkeltje vanaf Eindhoven moeten we meer betalen dan voor de oorspronkelijke retourvlucht vanaf Eelde. Het wordt allemaal terug betaald, zeggen ze bij de klantenservice. Al met al heeft het nogal wat voeten in de aarde en ook de buschauffeur die ons vanochtend van Eelde naar Eindhoven moet brengen, snapt er niet veel van, er is niemand van de organisatie aanwezig. Uiteindelijk vertrekken we met circa 12 mensen in een veel te grote bus naar Eindhoven en in het zonnetje dat de bus beschijnt, dut ik al snel in. We komen er vast wel, hoe dan ook.
Mooi weer op Eindhoven airport Ons vliegtuig naar KorfoeWe beginnen de reis in ieder geval met prachtig weer en we kunnen lekker buiten in het zonnetje zitten. Het is de eerste keer dat we op Eindhoven Airport zijn en het is toch een stuk groter dan Eelde; om de paar minuten arriveert of vertrekt er wel een vliegtuig en al snel zien we ons eigen vliegtuig op de baan staan. Zelfs Lies, die helemaal niet van vliegen houdt, heeft er zin in.
We zijn bij Korfoe Korfoe vanuit de luchtDe vliegreis duurt nog geen 3 uur en dan zien we het eiland al vanuit de lucht liggen, bergachtig en met lange stranden. Het is het meest noordelijke bewoonde Ionische eiland aan de westkust van Griekenland en het ligt vlak voor de kust van Albanië. We vliegen bijna helemaal om het eiland heen om dan de landing in te zetten naar het vliegveld van Kerkyra, de hoofdstad van het eiland. In de reisgids lezen we dat de vliegtuigen hier vlak over een voetgangersbrug binnenkomen, dat spektakel gaan we zeker de komende dagen eens bekijken vanaf de grond.
Schade aan de huurauto controlerenNa de landing kunnen we al snel onze huurauto ophalen en maken eerst een heleboel foto's van de aanwezige schade. Er zitten nogal wat krassen op en daar willen wij bij terugkomst natuurlijk niet verantwoordelijk voor worden gehouden. We hebben nog geen idee waar we allemaal heen gaan maar ik ben gek op autorijden dus we zullen waarschijnlijk wel weer heel wat kilometers maken. We moeten nu eerst iets meer dan een uur rijden naar ons eerste appartement en onderweg doen we alvast wat boodschappen.
Uitzicht vanaf ons balkon in VitaladesDe eerste week hebben we vanuit Nederland alvast gereserveerd, een eenvoudig appartement in Vitalades aan de zuidwestkust van het eiland. Een rustig dorp, ver weg van het massa-toerisme. We worden hartelijk ontvangen door een paar familieleden die minder dan 10 woorden Engels kunnen en de bagae omhoog helpen sjouwen. Met handen en voeten communiceren lukt ook wel. We hebben echt zin in onze tweede ontmoeting met Griekenland en het eerste Griekse eiland dat we bezoeken.
Het is lekker warm en we kunnen de hele avond nog op het balkon zitten.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven