Lies & Teije's reis website

Even naar Tilff en dan terug naar huis


Je bent hier: Home -> Europa -> Frankrijk -> Reisverslag Frankrijk -> 29 juni

Frankrijk, zomer 2006, even naar Tilff en dan terug naar huis

We slapen goed in het hotel en checken uit zonder te ontbijten. Dat willen we namelijk gaan doen in het nabijgelegen Tilff waar we gisteravond doorheen kwamen. En er zitten inderdaad een paar haarspeldbochten in de weg, alsof we weer terug in de bergen zijn! We hebben het vakantiegevoel weer terug, dat was gisteren toch even verdwenen na die stortbui toen de temperatuur ineens ruim 10 graden zakte.
Ontbijten in TilffEn met het ontbijt komt het wel goed. Op het plein van het stadje zijn terrasjes genoeg en we kiezen er een waar omelet en gebakken eieren op het menu staan. Door de felle zon is het niet goed te zien, maar Lies heeft echt haar lievelingsontbijt voor zich staan, zacht gebakken eieren met toast. Terwijl we er ontbijten wordt het steeds warmer en de truien kunnen uit. Zouden we het mooie weer dan toch hebben meegenomen?
Kerkje in Tilff Pleintje in TilffWe wandelen daarna nog even door Tilff, een klein dorpje langs de Ourthe dat vooral bekend is bij wielerliefhebbers en dat kunnen we ons voorstellen met zo'n steile helling in de buurt. We zitten hier aan het begin van de Ardennen maar helaas moeten we net de andere kant op.
Na een uurtje zetten we ons weer in de auto en we zijn blij dat de temperatuur stijgt als we Nederland inrijden. Later zal blijken dat de eerste hittegolf eraan komt, en het zal niet de laatste zijn dit jaar. Om drie uur zijn we weer thuis, na een ritje van 4 uur. We voelen ons voldaan en gelukkig ook uitgerust, maar we kunnen ons nauwelijks voorstellen dat we alweer terug zijn, het leek zo kort.
Eén ding hebben we wel geleerd van deze Frankrijk-vakantie: het is een prachtig land en we gaan er zeker vaker heen. We waren er vroeger al vaker geweest, maar dan toch op doortocht of meer in het noorden. De gebieden waar we nu zijn geweest zijn het verder ontdekken ervan meer dan waard!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven