Lies & Teije's reis website

Een laatste dagje relaxen bij Lac de Castillon


Je bent hier: Home -> Europa -> Frankrijk -> Reisverslag Frankrijk -> 27 juni

Frankrijk, zomer 2006, een laatste dagje relaxen bij Lac de Castillon

Restaurant op de campingMorgen gaan we alweer richting het noorden, op weg naar huis dus vandaag houden we een laatste komplete rustdag. We doen alles heel lekker rustig aan, drinken koffie op het terras van de camping en praten uitgebreid met de eigenaren, Laurent en Martine. We mogen ze wel, het zijn heel vriendelijke en gewone mensen die graag over zichzelf en hun leven vertellen en ook aandacht hebben voor anderen.
Een bakje koffie De eigenaren van de camping, Laurent en MartineNatuurlijk moeten we ook nog wat foto's over en weer maken en we beloven ze dat we wat reclame voor ze zullen maken (hun website komt op de linkpagina). Deze camping was wel de prettigste die we tot nu toe hebben gehad, camping Napoleon in Barrême, tussen Digne-les-Bains en Castellane. Tegen volgend jaar hopen ze ook een zwembad te hebben dus we moeten zeker terugkomen. En nu we even aan het gebied geproefd hebben zijn we dat zeker van plan, we weten alleen nog niet wanneer.
We zijn gisteren langs een meertje gekomen bij Saint-André-les-Alpes, in alweer een prachtig gelegen gebied. We rijden er in het begin van de middag heen op zoek naar een lekker plekje langs het water. Er zijn geen zandstrandjes, maar we hebben stoeltjes en ligmatten mee en we kunnen meteen weer naar fossielen op zoek. Er zijn meer mensen die afkoeling zoeken in het water zoals een paar truck chauffeurs die hun wagen op een parkeerplaats zetten en een uurtje in de zon liggen en af en toe het water in duiken.
Heerlijk niks doen!Wij doen hetzelfde en hebben een lekker rustig plekje. Spelen met zand en stenen, af en toe even zwemmen en dan weer in de zon liggen bakken. Hoewel, wat doet die ene grote wolk daar? Ja hoor, die blijft hangen, urenlang, net boven ons plekje want verderop zien we mensen steeds gewoon in de zon zitten. Maar het is heerlijk warm en we zijn te lui om ons te verplaatsen. We maken er een echte rustdag van.
Aan het einde van de middag gaan we weer door de bergen naar de camping terug, helemaal uitgerust. We zijn trouwens de enigen op de camping vandaag dus zitten we 's avonds nog een tijdje met Laurent en Martine te praten en genieten van het zomerse weer. 's Winters moet het hier bar koud zijn, we ziten tenslotte op ruim 700 meter hoogte, en dan is de camping ook gesloten en vertrekken ze zelf naar de Elzas waar beiden vandaan komen.
Morgen gaan we weer terug, we hebben 2 dagen ervoor uitgetrokken zodat we ons niet teveel hoeven te haasten, dat hebben we af en toe al genoeg gedaan deze vakantie met lange autoritten.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven