Lies & Teije's reis website

Een dagje relaxen aan het strand van de Middellandse Zee


Je bent hier: Home -> Europa -> Frankrijk -> Reisverslag Frankrijk -> 21 juni

Frankrijk, zomer 2006, een dagje relaxen aan het strand van de Middellandse Zee

Eindelijk is het echt een mooie dag bij de kust en omdat we pas één keer eerder bij het strand zijn geweest deze vakantie en de verbrande huid weer een beetje tot rust is gekomen, gaan we vandaag weer lekker liggen bakken. Eerst even rustig ontbijten en dan op pad.
Binnenzee bij Narbonne-plage Aan het strand, Narbonne-plageHet is nu een doordeweekse dag en veel rustiger dan afgelopen zondag, toen er veel Fransen met het hele gezin er op uit trokken om van het warme weer te genieten. Gisteren en eergisteren was het steeds erg grijs 's ochtends en niet echt lekker aangenaam weer, vandaag is het dat wel. We hebben ons leesvoer mee, drinken en wat te eten zodat we ons wel een paar uur kunnen vermaken.
Aan het strand, Narbonne-plage Zandkastelen bouwen, Narbonne-plageEn het is heerlijk om af en toe even de zee in te duiken om af te koelen en het zweet af te spoelen. Teije wordt wat rusteloos en begint een zandkasteel te bouwen, tenslotte moet iemand dat toch doen op het strand! Het project duurt uren, maar de zee rukt sneller op dan hij het kasteel kan verstevigen. En toch is het een leuke tijdsbesteding.
Na zo'n hele dag aan het strand zijn we bekaf als we weer bij de tent komen en we vragen ons af hoe dat toch komt. Is het de luiheid die zich gewoon in je nestelt of vraagt het opnemen van al die zonnestralen veel energie? Er zullen ongetwijfeld theorieën over zijn, maar we voelen ons nu even te lui om die te bedenken.
We lopen nog even naar het restaurant van de camping om daar een hapje te eten en wat te drinken, een koude jus d'orange en een ijskoud pilsje, heerlijk met dit weer. Alle drinken dat we zelf bij ons hebben is vandaag flink warm geworden en onze koelkast (een emmer met regelmatig ververst 'koud' water) doet het niet meer zo goed... Morgen gaan we nog eens zo'n vermoeiende relax-dag tegemoet!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven