Lies & Teije's reis website

We vertrekken weer, richting Frankrijk


Je bent hier: Home -> Europa -> Frankrijk -> Reisverslag Frankrijk -> 06 juni

Frankrijk, zomer 2006, we vertrekken weer, richting Frankrijk

Vandaag vertrekken we weer eens naar het buitenland, daar zijn we dit jaar nog niet geweest. We hebben wel allebei het gevoel dat we er hard aan toe zijn, maar heel eerlijk gezegd, wij kunnen altijd wel op vakantie. De druk van het alledaagse leven verbannen we er niet echt mee, het is meer een verslaving aan een bepaald soort vrijheid die we in het dagelijkse leven (nog) niet kunnen vinden plus natuurlijk de drang om andere, onbekende, plekken te ontdekken. En zo kunnen we nog wel een hele waslijst opnoemen, maar uiteindelijk komt het erop neer dat we het heerlijk vinden om op vakantie te gaan.
Over vandaag valt eigenlijk weinig bijzonders te vertellen; we zijn op weg naar Frankrijk waar we al jaren niet meer zijn geweest, er alleen onderweg naar Spanje en Portugal doorheen zijn gereden, en het is toch een land dat zeker de moeite waard is om verder te verkennen. Vroeger zijn we er wel geweest, maar dat was voor de tijd dat we een camera bij ons hadden. We hebben nu 4 regio's uitgekozen, maar de vraag is of we er allemaal aan toe komen: de Auvergne (uitgedoofd vulkaangebied) in het midden tot zuiden, de Languedoc die zuidelijk ervan ligt tot aan de Spaanse grens, de Cote d'Azur in het zuidoosten en de Franse Alpen noordelijk ervan. Als we de helft ervan maar zien is het ook goed.
In Nederland komen we onderweg niets interessanters tegen dan een kasteeltje dat we vanaf de weg zien bij Houten en de thermometer die langzamerhand oploopt terwijl we naar het zuiden rijden: het wordt maximaal 16 graden vandaag en het is begin juni! Al een maand lang is het koud, nat en winderig en we snakken naar wat warmte, gewoon zonder jas, het liefst zonder trui kunnen buiten lopen en zitten.
In Noord-Frankrijk komt de temperatuur al boven de 20 graden (na een klein akkefietje met de tomtom die ons steeds weer richting Brussel wil brengen als wij niet via Parijs de snelweg naar het zuiden willen nemen...) en na 800 kilometer en 9 uur rijden vinden we het welletjes, zeker als we een hotel voor € 30 zien aan de rand van Auxerre. Om 7 uur 's avonds lopen we in t-shirt buiten en dat voelt al als een luxe. Vanavond vroeg naar bed en morgen verder naar het zuiden, op naar nog meer zon. Hopen we...

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven