Lies & Teije's reis website

Naar Shrewsbury en terug naar Wales


Je bent hier: Home -> Europa -> Groot Britannië -> Reisverslag Groot Britannië -> 06 september

Groot Britannië, zomer 2005, naar Shrewsbury en terug naar Wales

De zon schijnt als we wakker worden, maar de tent is nog erg nat en we willen hem toch wel droog mee hebben. Daarom zijn we pas na 11 uur weg. Het is druk op de weg en het duurt voor ons gevoel eindeloos voordat we eindelijk in Shrewsbury aankomen.
Shrewsbury ShrewsburyShrewsbury is een aardig plaatsje, maar na anderhalf uur zijn we er eigenlijk wel uitgekeken. We wilden het ondermeer zien omdat hier zich de verhalen van de middeleeuwse detective-broeder Cadfael spelen (in de boeken van Ellis Peters) die ons erg aanspreken. Uiteraard hebben we zelfs een boek uit de serie bij ons.
ShrewsburyEen andere, echt bestaande, inwoner van Shrewsbury was Charles Darwin die hier geboren is. Een borstbeeld van hem staat voor de bibliotheek en kijkt uit op het kasteel.
Wij gaan daarna verder door het Engelse grensgebied met Wales, Shropshire. Maar na een uurtje rondrijden vinden we het wel goed met dat Engelse landschap en we zijn blij als we in Wales weer de heuvels ingaan.
Dit keer gaan we ten zuiden van het Snowdonia park weer naar het westen. We willen toch nog wat meer zien van Noord-Wales. Doordat het steeds bewolkter is geworden, nemen we eigenlijk helemaal geen foto's, achteraf best wel jammer want ook de route die we nu nemen, van Newton naar Machynlleth (niet over de A470 maar smallere omwegen zoals de B4518), is erg mooi. Vandaar nemen we de A493 die ons langs de kust naar Tywyn brengt om daarna naar het noorden af te slaan. Maar aan het begin van het dorp staat een lange file en verderop ook een helikopter met veel politie erbij. We mogen er niet door en de verwachte wachttijd is minstens twee uur. We hebben geen andere keus dan weer terug te keren.
Op wegen als deze is een ongeluk snel gebeurd, want er zijn veel scherpe bochten en er is druk verkeer. We hebben al meermalen situaties gezien die net goed gingen. Het omrijden kost veel tijd en we gooien onze plannen maar weer eens om. We blijven gewoon nog twee nachten in dit gebied om wat extra tijd te hebben.
Zonsondergang in HarlechOndertussen is het weer zonnig en stralend weer, en de thermometer wijst bijna 29 graden aan! Na een heerlijke maaltijd op het terras van een hotel (bij de kruising van de A487 en de B4405, kunnen we zeker aanraden) rijden we naar Harlech waar we vorige week ook een nacht in het Queens hotel hebben doorgebracht, dat onder het kasteel staat. Gelukkig is er nog plaats.
Kasteel HarlechWe zijn net op tijd om de zonsondergang te zien en daarna kunnen we eens lekker onder de douche. De voorzieningen op de camping in Caernarfon waren redelijk, maar in een hotel hebben we toch het gevoel dat we weer even helemaal goed schoon kunnen worden.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven