Lies & Teije's reis website

Het gebied tussen Nairn en Carrbridge, Strath Spey


Je bent hier: Home -> Europa -> Groot Britannië -> Reisverslag Groot Britannië -> 23 augustus

Groot Britannië, zomer 2005, het gebied tussen Nairn en Carrbridge, Strath Spey

Vandaag rijden we rond in het gebied ten zuidoosten van Inverness: bij Nairn slaan we naar het zuiden af en dwalen dan wat rond. Op de kaart zoeken we naar onbekende weggetjes waar we nog niet geweest zijn, maar ondertussen vergeten we helemaal foto's te maken, terwijl we toch af en toe wel leuke dingen tegenkomen. Misschien komt het ook omdat we al zoveel foto's van Schotland hebben en het ons steeds bekender voorkomt. Maar ook omdat de landschappen hier moeilijk op de foto zijn vast te leggen.
Leuk huisje KasteelhuisUiteraard komen we de bekende leuke kleine huisjes tegen, die zomaar ergens langs de weg opduiken en kasteeltjes zoals Castle Grant rechts. Wij kiezen in dit geval voor het kleine huisje, dat is gemakkelijker schoon te houden. Als we echt een huis zouden mogen uitkiezen in Schotland, dan krijgen we het niet gemakkelijk, want er zijn duizenden mooie huisjes op fantastische plekken. Helaas komen we waarschijnlijk nooit voor die lastige keuze te staan, tenzij de staatsloterij ons ineens gaat sponsoren.
HeideveldenOp de achtergrond begrenzen de Cairngorm Mountains dit mooie heuvelachtige gebied met heel verschillende landschappen zoals naaldbossen, heidevelden, die nu in bloei staan, en loofbossen. Het weer is al net zo afwisselend als de natuur: veel regen, veel zon, soms warm en dan weer koud. Ook het weer speelt ons een beetje parten wat het maken van foto's betreft: soms blijven we maar liever in de warme en droge auto dan de regen in te stappen.
Ondanks het gebrek aan foto's zijn we wel de hele dag onderweg en pauzeren halverweg in Grantown-on-Spey en trekken daarna nog wat zuidelijker om tenslotte over de A9 weer naar Beauly terug te gaan. Al met al een erg relaxte dag. We moeten toch nog eens verzinnen hoe we het beste routekaartjes kunnen maken, dan kunnen we achteraf nog eens bekijken waar we allemaal rondgereden hebben. Iain zet ons 's avonds weer een heerlijke maaltijd voor en we worden onderhouden door een ex-onderzeeboot-matroos die heel wat verhalen te vertellen heeft en een verkoper van straatvegers die heen en weer vliegt tussen Turkije, Nederland en Groot-Britannië. Een gouden handel, vertelt hij. Het gesprek wordt geanimeerd wanneer de politiek erbij betrokken wordt en manieren om de criminaliteit te bestrijden, maar gelukkig loopt het niet uit de hand.
Ondertussen probeert Cathy ons over te halen om wat langer in Beauly te blijven, met onder andere verhalen over een orkaan die deze kant opkomt en dat we echt niet met noodweer weg kunnen gaan. Maar wij zijn onvermurwbaar, ons plan is wat meer van de rest van Engeland te zien dit keer, hoe graag we ook meer tijd zouden willen blijven.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven