Lies & Teije's reis website

Naar Idar-Oberstein, mineralen kopen


Home -> Europa -> Duitsland -> Reisverslag Duitsland -> 24 februari 2010
Zoeken

Woensdag 24 februari, naar Idar-Oberstein, mineralen kopen

Spelen in de sneeuw Spelen in de sneeuwHet is vanochtend mooi weer en we blijven eerst bij het huisje om buiten in de sneeuw te spelen. We hebben een klein sleetje mee en er zijn hellingen genoeg om van af te glijden. De ligging is waarschijnlijk wel het leukste van het park want de faciliteiten vallen wat tegen zoals het koude saaie zwembad. We zijn er drie keer geweest en de huisjes die we hadden waren niet bijzonder maar ook niet heel slecht hoewel we op internet nogal wat negatieve recensies vonden. Nu schijnt het park overgenomen te zijn dus het kan best zijn dat het allemaal een stuk beter is geworden.
Oma gaat ook even naar buiten Spelen in de sneeuwWe lopen door de sneeuw de heuvel af naar het kleine winkeltje om wat boodschappen te doen. De wegen liggen nog onder de sneeuw, er valt bijna iedere nacht wel weer wat bij en het blijft leuk om te zien hoe Esmée ervan geniet en er niet genoeg van kan krijgen. Maar dat wisten we al van vorige maand toen er in Nederland ook een hoop sneeuw is gevallen.
Edelsteenmuseum in Idar-Oberstein Edelsteenmuseum in Idar-ObersteinEn dan gaan we op pad voor het uitje waar Esmée het meest naar heeft uitgezien, naar Idar-Oberstein, de mineraal en halfedelsteen hoofdstad van de wereld. Ik heb vroeger stenen verzameld en kwam vaak met mijn ouders in Idar-Oberstein, ook om zelf stenen te zoeken. Thuis hebben we er heel wat liggen en Esmée heeft die kleurige steentjes altijd fascinerend gevonden. Dus nu gaan we naar de plek waar je al die mineralen in grote hoeveelheden kan zien en ze verheugt zich er helemaal op dat ze er ook een aantal voor zichzelf mag kopen.
Maar we gaan eerst naar het museum.
Edelsteenmuseum in Idar-Oberstein Edelsteenmuseum in Idar-ObersteinEr zijn twee musea, het edelsteenmuseum en het mineralenmuseum. Wij gaan naar die laatste omdat hier veel meer ruwe stenen worden getoond. Vooral de grote stukken en de felle kleurtjes zijn voor kinderen erg leuk en helemaal als je er ook nog aan mag zitten. Het museum is niet erg groot (en ook niet duur) en in het centrum van Idar, vlakbij de edelsteenbeurs waar edelstenen en mineralen van over de hele wereld verhandeld worden. Idar en Oberstein zijn twee verschillende dorpen en persoonlijk vind ik Idar leuker.
Rozekwarts biggetjes, Idar-Oberstein Kwartsen berenfamilie, Idar-ObersteinIn de museumwinkel vindt Esmée eigenlijk alles wel leuk maar uiteindelijk blijven er twee keuzes over: een moedervarken met biggetjes van rozekwarts en een schattige berenfamilie van verschillende kwartssoorten. Uiteindelijk valt de keus op de biggetjes, die zijn, gecombineerd met de roze kleur, toch wel het leukst volgens haar. Als we haar vertellen dat we ook nog naar een groothandel gaan om nog meer steentjes te kopen wordt ze helemaal enthousiast.
Straatje in Idar-Oberstein Op een hobbelpaard, Idar-ObersteinHet is duidelijk niet het toeristenseizoen maar het stadje dat vooral veel mineralen en edelstenen winkeltjes heeft, is wel aantrekkelijk om even door te wandelen en er staan ook wat speeltoestellen in de winkelstraat. Altijd leuk voor een kind. Na een heleboel winkels te hebben gezien rijden we naar de groothandel vlakbij de camping in Tiefenstein waar Lies en ik regelmatig gekampeerd hebben in het verleden. Buiten staan grote vaten vol mineralen die je per kilo kunt kopen en binnen heb je keuze uit nog veel meer kleine exemplaren van honderden soorten mineralen.
Voor een kind moeilijk kiezen en het duurt wel een uurtje voordat Esmée een zak vol kleurige stenen heeft verzameld.
Alweer patat eten, Idar-Oberstein Op de foto met opa, Idar-ObersteinWe rijden terug naar Idar en zoeken een restaurantje op om wat te eten, schnitzel dit keer, maar wel weer met patat! Terwijl we op het eten wachten legt Esmée al haar nieuw aangekochte schatten op tafel om ze te bewonderen.
Daarna moeten we de anderhalf weer terug rijden naar het park over de kronkelige wegen en het is al donker wanneer we aankomen. Thuis worden de steentjes op haar nachtkastje uitgestald en tevreden kan ze naar bed. En als zij tevreden is, zijn wij dat ook!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2023 Naar boven