Lies & Teije's reis website

Op zoek naar een zwembad


Je bent hier: Home -> Europa -> Duitsland -> Reisverslag Duitsland -> 29 april

Duitsland, voorjaar 2008, op zoek naar een zwembad

Verstoppertje spelenHet is vandaag niet al te koud, maar de dag begint erg somber. Daarom gaan we, na een rustige start, een zwembad opzoeken. Tenminste, als Esmée is uitgespeeld met verstoppertje spelen. Er is een openluchtzembad in de buurt maar dat lijkt ons vandaag niet echt geschikt.
Dus gaan we eens informeren bij het kuuroord van Bad Bentheim of dat ook geschikt is voor kinderen. Bentheim heeft al ruim 300 jaar een geneeskrachtige (zwavelhoudende) bron en mag daarom ook Bad voor haar naam zetten. Volgens de legenden zagen boeren lang geleden al dat dieren met wonden zich in de modder van een poel wentelden en dat de wonden na snel genazen. De boeren probeerden hetzelfde uit bij zieke koeien en paarden met hetzelfde resultaat! Nadat een dokter er in 1710 meldng van maakte werd er een zandstenen gebouwtje om de bron heen gebouwd en ondertussen is het een uitgebreid complex geworden waar blijkbaar veel mensen baat bij hebben. Maar wij niet, want bij de receptie vertelt men ons dat het niets is voor een kind van 3 jaar.
Onze kennis van zwembaden in de buurt is nu uitgeput en we gebruiken de tomtom om verder te zoeken. Dan maar naar Nederland rijden en de eerste de beste VVV opzoeken. Dat is in Losser waar een vriendelijke mevrouw ons de verschillende mogelijkheid vertelt. We kiezen voor het zwembad in Denekamp, die is het dichtste bij en heeft een kleuterbad van 33 graden, heerlijk!
Zwembad in DenekampEsmée vermaakt zich prima: eerst wat spelen in het ondiepe bad, maar daarna wil ze graag zelf 'zwemmen' in het diepe. Het is niet echt een subtropisch zwembad maar er zijn wel leuke dingen zoals een waterval en en een stuk waar een sterke stroming staat. Esmée heeft haar zwembandjes om en kan prima zelfstandig drijven en we mogen haar maar heel af en toe even ondersteunen. Natuurlijk, ons prinsesje kan bijna alles al zelf, vindt ze.
Zwembad in Denekamp Zwembad in DenekampNaarmate de dag vordert zien we buiten ook de zon erbij komen en het wordt steeds warmer, vooral binnen onder het glas. Terwijl Esmée zich prima vermaakt met de waterfonteinen maken Lies en ik plannen voor morgen. Stel je voor dat het weer net zo meewerkt als vandaag, dan moeten we toch ergens zijn waar we ook buiten kunnen rondlopen, maar wel met mogelijkheden om ook binnen iets te doen. En zo peinzen we wat af terwijl Esmée ongehinderd door dit soort moeilijke vraagstukken, lekker verder speelt.
Als we tegen half zes terug bij ons huisje komen kan ze nog heerlijk buiten spelen in het zand terwijl ik een maaltijd in elkaar flans. Nadat we haar naar bed hebben gebracht (ik heb weer heel veel verhaaltjes voorgelezen) lezen we nog een paar uurtjes en gaan dan ook niet al te lang naar bed. Dit is een echte uitrustvakantie aan het worden!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven