Lies & Teije's reis website

Een regenachtige dag


Je bent hier: Home -> Europa -> Duitsland -> Reisverslag Duitsland -> 28 april

Duitsland, voorjaar 2008, een regenachtige dag

Esmée kijkt naar een dvdAlweer staan we lekker laat op, ver na achten. Zoals voorspeld is het somber buiten en regelmatig valt de regen in bakken naar beneden. We blijven daarom heel lang binnen hangen en Esmée speelt met haar puzzels, poppen of kijkt naar dvd's van Niels Holgersson die ze erg leuk begint te vinden.
's Middags gaan we er toch even op uit als het weer lijkt op te klaren, richting Ibbenbüren. Maar onderweg komen we in de file terecht, begint het steeds harder te regenen en eigenlijk hebben we geen zin meer in een wandeling bij de beroemde Dörenther klippen, een grillige rotsformatie van 166 meter hoog. Ook voor de Sommerrodelbahn die Teije nog goed kent vanuit zijn jeugd is het weer gewoon te vies en te koud hoewel er een leuk sprookjesbos moet zijn.
Daarom maken we alleen een korte wandeling door het centrum, eten wat in een restaurant en gaan daarna nog even op zoek naar een supermarkt. En dan gauw weer terug naar ons huisje waar we de kachel wat hoger zetten want het is koud, hooguit 12 of 13 graden.
Na een koude, regenachtige dag klaart het op Uitzicht vanuit ons vakantiehuisje, BentheimNadat we Esmée naar bed hebben gebracht stopt ineens de regen, verdwijnen de wolken en komt er een mager zonnetje tevoorschijn. Het wordt ineens ook wat warmer dus we hebben goede hoop voor de komende dagen, al zijn de voorspellingen nog zo slecht. Maar ook op een dag als deze vermaken we ons prima, zeker als we ons kleinkind bij ons hebben !

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven