Lies & Teije's reis website

Naar Bad Bentheim, een korte wandeling door de binnenstad


Je bent hier: Home -> Europa -> Duitsland -> Reisverslag Duitsland -> 25 april

Duitsland, voorjaar 2008, naar Bad Bentheim, een korte wandeling door de binnenstad

In januari zijn we een weekendje weg geweest met het hele gezin, maar dat was een verregend en veel te kort uitstapje. Voor ons gevoel is dit de eerste echte vakantie van dit jaar en we hebben onze kleindochter Esmée mee, die ondertussen ook al dol op reizen en vakantie is, ook al is ze nog geen 4 jaar.
Esmée vermaakt zich wel in de autoSpeciaal voor deze reis (en wellicht de reizen die nog volgen) heeft ze een eigen paspoort gekregen en zoals ze zelf nu zegt kan ze nu "over de hele wereld reizen"! Vandaag hoeven we nog geen 2 uur te rijden, dus dat valt wel mee en na een tijdje met een spelletje bezig te zijn valt ze lekker in slaap waardoor haar rit nog korter is.
We zijn op weg naar Bad Bentheim waar we een vakantiehuisje op een berghelling hebben gehuurd voor een week. Deze uitloper van het Teutoburgerwald is erg heuvelachtig en er zijn zelfs echte bergjes bij waardoor het voor ons de dichtsbijzijnde plek is waar we Esmée een stukje 'echt' buitenland kunnen laten zien.
We hebben ons voorbereid op een heel andere vakantie dan we normaal hebben want met een kind erbij willen we vooral dat zij een leuke tijd heeft en nieuwe dingen ziet. Ik ga dit keer dus niet toegeven aan mijn voorliefde om veel auto te rijden en zoveel mogelijk te zien, maar we doen het lekker rustig aan met wat minder doelen. Na de drukke voorafgaande maanden zijn Lies en ik ook wel toe aan wat rust. De weersvoorspellingen zijn wat minder, maar daar kunnen we toch niets aan doen, we maken er gewoon het beste van.
Kasteel Bad Bentheim Monument Bad BentheimWe zijn een uurtje eerder dan afgesproken, dus we rijden eerst Bad Bentheim in om naar de VVV te gaan om wat folders op te halen. Zo kunnen we een beetje kijken waar we allemaal naar toe kunnen. Maar als Esmée wakker wordt en ziet dat er een kasteel is, wil ze daar het liefst meteen naar toe. Dat wil natuurlijk iedereen die zich een beetje prinses voelt! Pas als we beloven dat we daar morgen direct heen gaan is ze tevreden. De op- en aflopende weggetjes (bergen) vindt ze ook erg leuk en het kost moeite om haar weer mee terug te krijgen naar de auto.
Spelen bij het vakantiehuisjeMaar eenmaal bij het huisje, waar we vriendelijk ontvangen worden door een van de eigenaren, is ze helemaal opgetogen: wat een leuk huisje met een grote tuin! Ze heeft al snel haar bed uitgekozen en mij meegeholpen om de spullen uit de auto naar het huisje te slepen.Terwijl oma de boel mag inrichten is het voor haar nu tijd om buiten te spelen, het zonnetje schijnt heerlijk en stiekem hopen we dat het weer beter zal uitvallen dan de voorspellingen zeggen.
Voor ons duurt de avond maar kort: nadat we Esmée naar bed hebben gebracht lezen we nog een uurtje of twee en daarna gaan we al vroeg naar bed. We gaan lekker uitrusten en veel lezen deze vakantie.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven