Lies & Teije's reis website

De reis is voorbij, we gaan naar huis


Je bent hier: Home -> Europa -> Duitsland -> Reisverslag Duitsland -> 22 juli

Duitsland, zomer 2003, de reis is voorbij, we gaan naar huis

De laatste dag... 5 weken zijn we weggeweest en, zoals altijd, lijkt het op het laatst zoveel korter. Vanavond zijn we weer thuis en morgen alweer aan het werk. We proberen er nog even niet aan te denken.
Nog eventjes genietenMaar het is maar 5 tot 6 uur rijden (zonder files) naar huis, dus we doen het lekker rustig aan en genieten eerst nog van een ontbijt en het middageten. In een stralende zon zitten we buiten.
Om 11 uur wordt de hemel echter ineens helemaal donker en begint het flink te stormen en te regenen, maar na een kwartier komt de zon weer door en gaat de wind liggen. Wanneer we afscheid hebben genomen en vertrekken staat de thermometer alweer boven de 30 graden.
De reis verloopt voorspoedig; alleen bij Hamburg rijden we een tijdje stapvoets, maar daar is het bijna altijd druk. Wanneer we Nederland binnenrijden is de temperatuur al aardig gedaald, maar dat hadden we al verwacht want we hadden nog even gekeken naar de weersvoorspelling op het internet. Na 5 uur rijden zijn we inderdaad weer thuis. We bellen nog even met Annemarie om te zeggen dat we er zijn en zij vertelt dat ze 'onze' slang voor de voordeur voorbij heeft zien komen: een gigantisch lange ringslang zoals ze die nog nooit heeft gezien, of wij hem soms vergeten zijn...
Tja, hoe ronden we dit nu af... Is het fijn om weer thuis te zijn? In een paar dingen wel, maar wanneer we direct weer wegkonden, dan deden we dat meteen. We zien nu al naar het volgende avontuur uit. Binnenkort!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven