Lies & Teije's reis website

Zermützel, een dagje bij onze Duitse vrienden


Je bent hier: Home -> Europa -> Duitsland -> Reisverslag Duitsland -> 21 juli

Duitsland, zomer 2003, Zermützel, een dagje bij onze Duitse vrienden

De dag begint net zo koel als het 's nachts om 12 uur was, heel prettig dus. We hebben geen tent opgezet want we konden in een bungalow slapen en wanneer Teije de deur uitstapt, ziet hij een Pfennig op de grond liggen. Het blijkt een oude Reichspfennig uit 1941 met hakenkruis erop. Zoiets vinden we niet elke dag, een apart souvenirtje.
Bij Wolfgang en Annemarie in ZermützelWe doen het lekker rustig aan en zitten vooral wat te kletsen met Annemarie en Wolfgang en enkele oude bekenden die langskomen. De temperatuur stijgt ondertussen behoorlijk snel, maar we zitten lekker beschut in de mooie tuin.
Op de Zermützelzee's Middags is het dan ook tijd om het meer achter hun huis in te duiken. De Falkenbergs wonen prachtig gelegen aan een rustig meer. Er zijn wel wat mensen, maar niet erg veel, zeker niet voor zo'n mooi gebied in het vakantieseizoen. Voor de bewoners wel zo prettig. We zwemmen en spelen heel wat af, het water is heerlijk warm.
Zwemmende ringslangLies zit nog op de surfplank wanneer er ineens een 80 centimeter lange slang aan komt zemmen. We hebben beiden vroeger slangen gehouden dus bang zijn we niet maar we kijken wel verbaasd op. Maar wanneer je ergens in het midden van het meer zwemt en ineens zo'n slang naast je ziet zwemmen met z'n kop 10 centimeter boven water schrik je waarschijnlijk wel. We proberen er een goede foto van te maken maar hij is erg snel. Op de vergroting van de foto kun je hem misschien zien. Het schijnt dat hier wel meer ringslangen zitten, maar deze is flink uit z'n kluiten gegroeid.
De rest van de middag en avond brengen we door met Annemarie en Wolfgang en hun zoon Thomas die net terug is van vakantie met z'n vrouw Coletta en zoontje Niklas. Ook komt de zus van Annemarie langs en haar man, bekenden die Teije 14 jaar geleden voor het laatst zag, toen hij tijdens die Wende in Oost-Duitsland was.
Een beetje onweer brengt wat verkoeling maar na 10 druppen regen wordt het alweer warm en droog. We zitten heerlijk onder een afdakje buiten en het wordt erg laat voor we naar de bungalow gaan.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven