Lies & Teije's reis website

Via Dresden naar onze vrienden in Zermützel


Je bent hier: Home -> Europa -> Duitsland -> Reisverslag Duitsland -> 20 juli

Duitsland, zomer 2003, via Dresden naar onze vrienden in Zermützel

Laatste ontbijt in PraagDe vakantie zit er bijna op; een laatste ontbijt op de Praagse camping en dan stappen we in de auto. Om 9 uur is het al bijna 30 graden.
We willen in Dresden een korte stop maken, maar het schiet niet op.
Zodra de snelweg stopt beginnen de wegwerkzaamheden en het tweede uur komen we ongeveer 30 kilometer vooruit. Vanaf de Tsjechisch-Duitse grens naar Dresden is het al niet anders. Op de radio horen we dat het al 34 graden is en dat merken we. In Dresden stappen we kletsnat van het zweet uit de auto.
Dresden Oorlogsruïnes, DresdenDresden is een monumentale stad waar je best een paar dagen kunt rondlopen om alles te bekijken, maar wij wandelen een uurtje door de oude binnenstad. Een andere keer wat langer, misschien.
Dresden is zwaar gebombardeerd aan het einde van de 2e wereldoorlog, en de gevolgen daarvan zijn hier en daar nog te zien hoewel ook veel gerestaureerd is. Ook staan er enkele gedenkplaten voor gebouwen die totaal afgebroken zijn.
Dresden DresdenEigenlijk is het veel te warm om door een stad te wandelen, maar we zijn hier voor het eerst dus willen we in ieder geval het centrum even zien, een kleine indruk opdoen.
Dresden DresdenHoewel er wat toeristen rondlopen is het niet echt druk. Toch probeert men duidelijk het de toeristen naar de zin te maken met allerlei mogelijkheden om de stad te bekijken, met bussen, taxi's en kleine open auto's. We besluiten onze wandeling met een kop koffie. Deze stad verdient zeker meer tijd om bekeken te worden.
Na 3 weken geen ongeluk te hebben gezien is het weer raak op de ringweg rond Berlijn. Twee auto's dwars over de snelweg. Het lijkt bij materiële schade gebleven te zijn. Iets verderop komen we tweemaal in een lange file terecht. Alweer ongelukken hoewel wij er niets meer van zien wanneer de file zich na 15 kilometer oplost. Ondanks de open raampjes is het bloedheet in de wagen en auto's staan bij bosjes langs de weg met open motorkappen en kokend water.
Bij Neuruppin slaan we af, want we gaan de laatste 2 nachten doorbrengen bij onze vrienden Wolfgang en Annemarie Falkenberg in Zermützel. Het is nog vroeg dus rijden we eerst langs de koffiebar van hun oudste zoon Roman in Neuruppin. Na een uurtje bijpraten leggen we de laatste paar kilometer af en voelen ons alweer een beetje thuiskomen wanneer we hartelijk ontvangen worden. Beter een goede, verre vriend dan een slechte buur...
Tot laat in de avond zitten we buiten te praten. Om 12 uur is het nog steeds bijzonder warm en het lijkt niet beneden de 23 of 24 graden af te koelen.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven