Lies & Teije's reis website

Tips voor een onvergetelijke vakantie


Home -> Gastenblog -> Tips voor een onvergetelijke vakantie
Zoeken

Tips voor een onvergetelijke vakantie

onvergetelijke vakantie
De kans dat jij en je gezin zich al weken of zelfs maanden verheugen op het moment dat je met elkaar lekker op vakantie gaat is natuurlijk ontzettend groot. Wanneer het dan eindelijk zover is, dan kan het zijn dat er ineens de nodige vakantiestress om de hoek komt kijken. Vooral wanneer je naar het buitenland gaat, dan is het natuurlijk wel zo fijn dat alles tot in de puntjes is geregeld. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat er tijdens de voorbereiding van alles op je afkomt, hebben we een aantal tips voor je, die ervoor zorgen dat jij een onvergetelijke vakantie tegemoet kunt gaan.
Papieren
Of je nu met het vliegtuig of met de auto op de vakantie gaat, in beide gevallen is het belangrijk dat je alle papieren goed op orde hebt. Zaken die belangrijk zijn, zijn je tickets, paspoort en eventuele vignetten voor wanneer je met de auto gaat. Vind je het eng om te vliegen, dan is het wellicht verstandig om de auto te pakken. Beschik je zelf niet over een geschikte auto om de nodige kilometers mee te overbruggen, dan kun je natuurlijk kijken naar een andere auto. Wanneer je toch al van plan bent om een andere auto aan te schaffen, is het ook een overweging om te kiezen voor een lease. Doordat het aanbod van lease auto's enorm is, is het verstandig om online verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Een auto leasen doe je namelijk voor de lange termijn en is niet iets wat je in een avondje even beslist. Zorg er dus voor, dat je voor jezelf goed in kaart brengt wat jij belangrijk vindt en uiteraard ook wat je budget is wat je maandelijks wilt en kunt betalen.
Pas je aan
Wanneer je op vakantie gaat, is de allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven om je aan te passen aan het land waar je naartoe gaat. We kunnen je namelijk verzekeren, dat wanneer jij naar het zuiden van Europa gaat, naar bijvoorbeeld Spanje, de interpretatie van bepaalde termen heel anders is, dan wanneer je in Nederland blijft. Een goed voorbeeld is het tempo waarin dingen worden gedaan. Je zult merken, dat wanneer je een bepaalde afspraak maakt, dit vaak een indicatie is. Zorg er dus voor, dat wanneer jij naar het buitenland gaat, jij jezelf niet druk maakt om zaken die misschien iets anders gaan dan dat je gewend bent, want dit zal je niet kunnen veranderen en zorgt alleen maar voor onnodige irritaties.
Voorbereiding
Naast het nodige papierwerk wat belangrijk is om te regelen, is het ook goed te kijken naar onder andere je verzekeringen. Heb je wel een reisverzekering en waar moet je opletten wanneer je in het buitenland eventueel aanspraak moet maken op bepaalde zorg? Door dit vooraf voor jezelf helder te hebben, zal je merken dat je een stuk relaxter op vakantie gaat. Heb je twijfels of weet je niet zeker of bepaalde zaken wel goed zijn geregeld. Dan kun je natuurlijk altijd even naar je verzekeringsmaatschappij bellen om samen alles nog eens rustig door te spreken en aan te passen waar nodig.

© Teije & Elisabeth 2000 - 2023 Naar boven