Lies & Teije's reis website

Gastenblog


Home -> Gastenblog -> 3 tips voor een onbezorgde vakantie

3 tips voor een onbezorgde vakantie

onbezorgde vakantie
Het is dan eindelijk zover! Na een jaar hard te hebben gewerkt is het tijd om er met het gezin even heerlijk tussenuit te gaan. Dit kan in eigen land, maar ook het buitenland is ontzettend populair. De voorbereiding voor de vakantie is waarschijnlijk al eventjes onderweg, want je wilt natuurlijk dat het je tijdens deze prachtige periode aan niets ontbreekt. Naast de standaard zaken, zijn er ook een aantal praktische zaken waar je misschien niet direct aan zult denken maar wel ontzettend belangrijk zijn voor een onbezorgde vakantie. Om ervoor te zorgen dat jij alleen, met je partner of gezin onbezorgd kunt genieten van je vakantie hebben we de 3 belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.
Verzekering
Wanneer we een vakantie boeken via het reisbureau, dan wordt ons in veel gevallen de mogelijkheid geboden tot het afsluiten van een reis-, en annuleringsverzekering. Wel zo handig, mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waardoor de vakantie geen doorgang kan vinden. Ga je met de auto op vakantie, dan is dit natuurlijk een ander verhaal. Met je standaard verzekering ben je natuurlijk wel verzekerd tegen schade aan de tegenpartij in eigen land, maar hoe zit dit in het buitenland en nog belangrijker stel je gaat met de caravan op vakantie, is deze dan ook verzekerd? Tijdens je reis wil jij je natuurlijk niet druk hoeven maken om dergelijke zaken. Vooraf je autoverzekering vergelijken op eventuele aanvullende dekkingen is dus wel zo verstandig.
Documenten
Je zult vast niet de eerste zijn en ook absoluut niet de laatste, die er op schiphol achter komt dat jij of iemand anders van het reisgezelschap zijn paspoort is vergeten. Nu is het niet zo heel erg wanneer je in de buurt woont, maar wanneer je aan de andere kant van het land woont, is de kans vrij klein dat jij deze afstand nog op tijd zult gaan overbruggen om je vlucht te halen. De gevolgen zijn natuurlijk desastreus. Zo zal je gescheiden van de rest de reis moeten vervolgen, wat niet alleen zorgt voor een enorm vervelend gevoel, maar ook het financiële aspect. Je vlucht naar Italië moet worden omgeboekt wat kan zorgen voor tot wel enkele honderden euro's schade. Deze schade is helaas op niemand anders dan alleen jezelf te verhalen.
Sluit ramen en deuren goed
Wanneer je op vakantie gaat, dan ben je vaak in opperste stemming. Dit kan er nog wel eens voor zorgen dat we vergeten onze ramen en deuren goed af te sluiten. Niet zo fijn, dat wanneer je thuis komt het hele huis overhoop is gehaald en je waardevolle spullen zijn verdwenen. Zorg er dus voor dat je voordat je weggaat alles goed afsluit en laat iemand een oogje in het zeil houden. Dit kan door dagelijks even langs het huis te rijden en periodiek te post te verwijderen. Dit zal ervoor zorgen dat inbrekers niet zien dat je niet thuis bent en kun jij met een gerust gevoel genieten van je vakantie.

© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven