Lies & Teije's reis website

Gastenblog


Home -> Gastenblog -> Tips voor een vakantie met de auto

Tips voor een vakantie met de auto

Ieder jaar trekken er weer honderdduizenden mensen op uit om te genieten van een heerlijke vakantie. Waar de één met het vliegtuig gaat, pakt de ander lekker de auto. Ondanks het feit dat vliegen steeds populairder wordt, zien we dat het aantal mensen dat met de auto op vakantie gaat onverminderd blijft toenemen. Niet alleen tijdens de zomervakantie is de auto ontzettend populair, maar ook tijdens de winter. Je kunt je immers voorstellen, dat wanneer je op skivakantie gaat, het meeslepen van alle ski spullen natuurlijk in het vliegtuig niet heel praktisch is. Dus lijkt een vakantie met de auto jou ook wel wat, dan hebben wij een aantal tips voor je, zodat jij onbezorgd op pad kunt.
Auto nakijken
Wanneer je met je auto op vakantie gaat, dan zal je auto doorgaans flink wat voor z'n kiezen krijgen. Naast de enorme afstand die je aflegt, zal de auto ook zijn voorzien van ontzettend veel bagage. Door al deze extra belasting, kan het dus heel goed zijn dat je auto bepaalde zwakke plekken heeft, die normaliter geen probleem vormen, maar gedurende deze rit wel. Zorg er dus voor, dat jij voordat je vertrekt, niet alleen al je vloeistoffen en bandenspanning checkt, maar laat je auto ook bij een garage checken. Ondanks het feit dat je met een doorlopende reisverzekering bent verzekerd tegen pech onderweg en vervangend vervoer, is het natuurlijk niet fijn dat je halverwege langs de kant van de weg staat te wachten op hulp.
Auto inpakken
Het inpakken van de auto kan een hele uitdaging zijn. Vooral wanneer je met het hele gezin gaat, dan zal je vaak aan twee koffers niet voldoende hebben. Doordat we vaak het idee hebben dat we niet genoeg bij ons hebben, nemen we doorgaans veel te veel mee. Het inpakken van de auto is dus daarom ook vaak een flinke uitdaging. Om te voorkomen dat je vlak voor vertrek voor een eventuele verrassing komt te staan dat het allemaal niet past, is het verstandig je auto vast een keer helemaal in te pakken. Dit hoeft uiteraard niet met volle koffers, maar dit geeft je wel een idee hoeveel je daadwerkelijk mee kunt nemen op reis.
Verplicht om mee te nemen
Ieder land heeft een andere verplichting als het gaat om eventueel mee te nemen veiligheidsitems gedurende de reis. Waar het in Nederland doorgaans een stuk soepeler is, gelden in het buitenland vaak andere, veel strengere regels. Zo ben je in Zwitserland, Oostenrijk en onder andere Italië verplicht over een vignet te beschikken en ben je in andere landen verplicht om een veiligheidshesje bij je te hebben. Wanneer je niet aan deze verplichting voldoet, kun je hier een fikse boete voor krijgen. Zorg er dus niet alleen voor dat je voor jezelf alles in orde hebt qua veiligheid, maar raadpleeg ook de richtlijnen van de landen waardoor je heen reist. Het is natuurlijk ontzettend vervelend, dat je op de valreep vlak voordat je de plaats van bestemming hebt bereikt nog wordt getrakteerd op een flinke prent.

© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven