Lies & Teije's reis website

van Platres terug naar Groningen


Je bent hier: Home -> Europa -> Cyprus -> Reisverslag Cyprus -> 22 februari

Cyprus, februari 2001, van Platres terug naar Groningen

De laatste dag moeten we om half vijf 's ochtends al op pad om (tegen het eind van de middag pas) thuis te komen.
Het was prachtig, tot ziensDe wegen zijn weer helemaal schoon en bij Larnaka kunnen we nog even stilstaan bij het zoutmeer waar aan de overkant de de Hala Sultan Tekke moskee staat, verscholen tussen de palmbomen. Het is een belangrijk islamitisch pelgrimsoord want Umm Haram ligt hier begraven. Zij zou een tante van moederskant van de profeet van Mohammed zijn. Deze foto is niet door onszelf genomen, maar een ingescande ansichtkaart.
Hala Sultan Tekke moskeeMet een beetje weemoed nemen we afscheid van de jeep en van Cyprus. Lies heeft alweer het geluk bij een raampje te kunnen zitten en al gauw bevinden we ons boven een dik wolkendek. Ook de tijd vliegt en voor we het weten zitten we na de vlucht en een paar uur in de trein weer in ons eigen huis, ver verwijderd van de plek van vertrek.
Cyprus is een fantastisch eiland en in dit reisverslag hebben we slechts de hoogtepunten genoemd van alles wat we hebben gezien. Een week is leuk om een eerste goede indruk te krijgen, maar het is toch aan te raden om 2 weken de tijd te nemen. We hebben hier een prachtige tijd gehad en zijn tijd tekort gekomen, maar eerst wachten nog vele andere mooie bestemmingen op ons.
Hoog boven de wolkenVoor ieder die erheen gaat: geniet ervan; het is een fantastisch land met vriendelijke mensen, veel afwisselende landschappen, mooie kusten en veel bezienswaardigheden.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven