Lies & Teije's reis website

Via de Coo waterval en de Hoge Venen naar huis


Je bent hier: Home -> Europa -> België -> Reisverslag België -> 20 december

België, december 2005, via de Coo waterval en de Hoge Venen naar huis

De laatste dag alweer; we moeten wel naar huis want vanavond mogen we weer op onze kleindochter passen, en dat is ook erg leuk. Het is ook de eerste dag dat we weer een beetje op een normale tijd opstaan want we willen nog wat door België rijden voordat we naar huis gaan. Om half tien verlaten we het park en nemen binnendoorweggetjes richting Coo waar we de watervallen willen zien.
Landelijk dorpjeLangs één van deze weggetjes komen we ook langs dit idyllisch plekje, een paar huizen met een riviertje in de achtertuin vlak langs de bosrand. Jammer dat ook de weg zo dicht langs de huizen loopt. Maar voor een kind moet dit toch een heerlijke plek zijn om op te groeien.
Chateau de Froide Coeur Coo watervallenIets buiten Stoumont zien we dit kasteel, het Chateau de Froidcour oftewel het 'kasteel van het koude hart'. We hebben wat op internet gezocht maar we konden geen verklaring vinden voor de naam van het kasteel. Misschien dat één van onze lezers meer weet?Bij Coo bezoeken we de kunstmatige watervallen die een hoogte van 15 meter overbruggen. De rivier meandert hier over een lengte van een kilometer en komt dan 15 meter lager op bijna dezelfde plaats uit. In de 18e eeuw bedachten monniken dat ze die kilometer ook wel konden overslaan door deze wateroverlopen te maken.
Signal de Botrange, hoogste punt van BelgiëDaarna gaan we via Malmedy richting Eupen, over de Hoge Venen. Het is een groot nationaal park in het noordoosten van België en het hoogste gebied van de Ardennen. Signal de Botrange ligt 694 (696 zegt een ander kaartje) boven de zeespiegel en is daarmee het hoogste punt van België. Een trappetje overbrugt de laatste meters tot 700 meter hoogte. De sneeuw die de afgelopen dagen gevallen is, ligt hier nog allemaal, een heerlijk gezicht.Daarna gaan we rechtstreeks naar huis, en dankzij de Duitse Autobahn schieten we lekker op tot Venlo waar we Nederland weer binnenkomen.
Het is redelijk rustig op de weg en we zijn binnen een paar uur alweer thuis. Het is een heerlijk weekje geweest waarin we goed hebben uitgerust en toch ook weer wat leuke dingen hebben gezien. Alleen jammer dat de lucht vaak zo grijs en grauw was waardoor het moeilijk was om echt mooie foto's te maken. Maar eigenlijk liggen de Ardennen zo dicht bij huis, en het is niet al te duur, dat we dit maar eens vaker moesten doen. We houden jullie op de hoogte.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2018 Naar boven