Lies & Teije's reis website

Rondje rond Loch Ness, Urquhart kasteel


Je bent hier: Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 07 juli

Schotland, juli 2000, rondje rond Loch Ness, Urquhart kasteel

Deze dag is voor Loch Ness bestemd. Via Inverness rijden we zuidwaarts langs de westelijke oever van het meer tot aan Drumnadrochit. Daar bezoeken we eerst één van de Loch Ness Monster Exhibitions. Of het de Original of de Official is, weten we niet meer, de meest noordelijke. Het schijnt echter niet veel uit te maken. Na dit bezoek hebben we toch ernstige twijfels over het bestaan van het monster, maar we blijven uitkijken.
Kasteel UrquhartVanaf de weg is Castle Urquhart al mooi om te zien, van dichterbij is het een plaatje. Een ruïne zoals je verwacht, al is het moeilijk voor te stellen dat mensen hier ooit echt hun leven moesten doorbrengen.
Ook de doedelzakspeler staat er zijn deuntjes te blazen en Lies wil nog steeds weten of ze er nou wel of niet iets onder dragen. Binnen 2 weken wordt het mysterie opgelost...
Doedelzakspeler bij kasteel Urquhart Toren van kasteel UrquhartHet kasteel is in de 14e eeuw gebouwd ter verdediging van de Great Glen in de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Engelsen. In 1692 werd het opgeblazen, maar nog steeds kun je zien dat dit een machtig bolwerk moet zijn geweest dat niet gemakkelijk te veroveren was.
Uitzicht op Loch NessEn verder is dit kasteel beroemd vanwege de ligging aan Loch Ness en de nabijheid van het beruchte monster. De meeste foto's ervan zijn vlakbij dit kasteel, in de baai van Urquhart, gemaakt. Het water schittert en rimpelt, maar geen spoor van het monster.
Uitzicht op Loch NessWat ons betreft heeft deze plek helemaal geen monster nodig om toeristen aan te trekken; de ruïnes en de ligging ervan zijn aantrekkelijk genoeg voor toeristen om op af te komen.
Hierna rijden we naar het zuiden tot aan Fort Augustus en gaan dan de oostelijke kant van het meer langs, over een single track road, een smal weggetje waar desalniettemin ook grote toeristenbussen (dubbeldeks) overheen rijden. Eigenlijk is dit een veel betere weg om van het meer en het landschap te genieten en wie tijd heeft moet zeker deze weg eens volgen.
ERROR: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 139