Lies & Teije's reis website

Het binnenland in, naar een nederlandse camping


Je bent hier: Home -> Europa -> Portugal -> Reisverslag Portugal -> 03 juli

Portugal, zomer 2001, het binnenland in, naar een nederlandse camping

We willen het binnenland in, alvast een beetje richting Spaanse grens en we moeten ook rekening houden met de plekken die we nog willen bezoeken. Het gebergte Serra da Estrella staat hoog op ons verlanglijstje en ook de steden Viseu en Coimbra willen we nog wel zien. En we willen per sé een camping met zwembad, mede doordat we zo van het warme weer en het zwemmen zijn gaan genieten deze vakantie. En zo komen we op de enige mogelijkheid uit die beschikbaar is: de camping van Bert en Gea.
in Casfreires, bij Satão in de buurt. De rit erheen brengt ons in ieder geval weer door prachtige landschappen en we zijn blij dat we uit Praia da Mira weg zijn gegeaan. Het lijkt wel of de ANWB in de buurt is geweest want van welke kant je ook komt, overal staan duidelijke aanwijsborden, soms al op 20 km. afstand, die je de weg naar de camping wijzen. We worden zeer vriendelijk onthaald met een drankje en kunnen weer eens Nederlands spreken met anderen. Niet dat we dat echt willen; daarvoor zijn we tenslotte niet zo ver van huis gegaan! We vinden een mooi plekje voor onze tent en 's avonds hebben we een leuke avond in de heuse kroeg van de camping. Met, uiteraard, allemaal Nederlanders. Maar vandaag stoort ons dat totaal niet. We voelen ons wel op ons gemak op deze nieuwe plek, beter dan de afgelopen twee dagen.
En volgens ons is dit echt de aller-, allerlaatste dag (nou ja, bijna dan), dat we op een vakantiedag geen foto's nemen!

 

© Teije & Elisabeth 2000 - 2017Naar boven