Home -> Nieuws
Update pagina 2011 (3 augustus 2011)
Eindelijk weer een update! We kregen al veel mails met vragen, maar we hebben het 2 jaar lang erg druk gehad en ondanks een paar weekjes af en toe met onze kleindochter hebben we samen pas deze zomer weer een reis gemaakt. De foto's van Schotland 2011 zijn hier alvast te vinden en ook die van juni 2009 staan er eindelijk op (daar moeten nog wel teksten bij).
Verder zijn we begonnen met het omzetten van de site naar een nieuwe stijl, zoals we dat in 2009 voor de Engelstalige kant hebben gedaan. Dat is veel werk aangezien alle html-pagina's, foto's, teksten e.d. in een database worden gezet. De puzzelpagina's (1392 stuks) hebben we ondertussen aangemaakt en de galerijen in het Schotlandmenu verwijzen al naar de nieuwe layout.
We gaan nu eerst een weekje met onze kleindochter Esmée naar België maar daarna gaan we weer hard verder met de website. Ook het gastenboek zal een nieuw jasje krijgen en weer toegankelijk worden.
De Engelstalige kant van de site is nu vrijwel helemaal overgezet naar www.havetravelfun.com. In verband met de google pageranking hebben we een redirect op alle pagina's gemaakt en blijft het UK-vlaggetje nog een tijdje staan.
We gaan de komende maanden bezig de engelse kant van de site over te zetten naar een nieuw domein.
Updates 2009
Weg met Belstat! De teller van Belstat is verwijderd. We kregen een waarschuwing dat de teller niet goed zichtbaar zou zijn. Uiteindelijk bleek de betreffende persoon niet te kunnen scrollen. Op zijn resolutie stond de teller ietsje naar beneden en zelfs na heel lang zoeken konden ze nergens een teller vinden. Een beetje dom, maar vooral stoorde ons de erg kinderachtige reactie. Maar onze statistieken zijn nog gewoon te zien!
De Engelstalige kant van de site is nu vrijwel helemaal overgezet naar www.havetravelfun.com. In verband met de google pageranking hebben we een redirect op alle pagina's gemaakt en blijft het UK-vlaggetje nog een tijdje staan.
We gaan de komende maanden bezig de engelse kant van de site over te zetten naar een nieuw domein.

Updates 2008
De pagina's van onze trip naar Barcelona in september zijn klaar: het reisverslag, de fotopagina en 35 nieuwe puzzels. Ook zijn er 50 nieuwe Schotlandpuzzels bijgekomen.
We hebben de afgelopen weken veel gestoeid met slimbox, een leuke manier om foto's te vergroten en de nieuwste versie van het javscript-menu dat we gebruiken. Maar beide geven nogal wat conflicten met de andere javascripts en css-bestanden die we gebruiken. Daarom hebben we besloten de oude stijl aan te houden en ons eerst te concentreren op het aanvullen van de ontbrekende pagina's (waaronder nog ruim 100 reisdagen vertalen in het Engels). Wel willen we in de toekomst onze foto's anders presenteren, bv. in een diashow. Maar eerst gaan we nu verder aan het werk met de inhoud van de website.
Het fotoverslag en reisverslag van onze Schotlandreis in juni zijn klaar. Ook hebben we de route en foto's zichtbaar gemaakt in GoogleEarth met behulp van een geotagger die onze positie vastlegt tijdens de reis en waarmee we later de foto's kunnen synchroniseren.
Het reisverslag van een weekje naar Bad Bentheim met onze kleindochter is toegevoegd.
Er is nogal wat vraag van bedrijven naar advertentiemogelijkheden op onze website, daarom bieden we die mogelijkheid nu ook, hoewel we ervoor willen waken dat het niet storend wordt. Tenslotte hopen we dat de lezer vooral in onze reisverhalen geïnteresseerd is.
Alle puzzels openen nu op een andere manier dan voorheen, niet rechtstreeks bij jigzone.com, maar op onze eigen site. De reden hiervan is dat we dan ook wat eigen reclame erop kunnen zetten. Het bijhouden van de website en het beantwoorden van de vele mailtjes met informatievragen kost ons zoveel tijd dat we op die manier proberen een kleine vergoeding voor de tijd te krijgen.
We lopen ontzettend achter met het werk aan de website, vooral wat vertalingen naar het Engels betreft.

Updates 2007
Alle kleine plaatjes (thumbnails) zijn nu te zien in een resolutie van 125x93 pixels ipv. 100x75.
50 nieuwe puzzels van onze reis naar Schotland 2007 toegevoegd op de puzzelpagina en de Gelderland-puzzels geupdate.
120 nieuwe puzzels van de Balkan toegevoegd op de puzzelpagina.
De fotopagina's van onze Blakanreis in augustus en september zijn klaar: Kroatië, Bosnië, Montenegro, Albanië en Slovenië.
Dit jaar lijken we het drukker te hebben dan ooit en daarom hebben we de update pagina helaas niet goed bijgehouden. Er zijn weer nieuwe reisverhalen bijgekomen , de foto's worden in een 640x480 resolutie getoond (ipv 500x375) en binnenkort worden de thumbnails in het formaat 125x93 getoond ipv. 100x75. Maar eerst gaan we weer even op vakantie voor een paar weekjes rust zonder computers...
We hebben het zo druk met alle andere sites die we tegenwoordig ook beheren (vooral het Schotlandforum, dat we nauwelijks tijd hebben om deze site bij te houden. Heel 2006 moet nog in het Engels vertaald worden en we hebben zelfs nog geen volgende reisbestemming, en dat is uniek voor ons!
We hebben vandaag wel een heleboel veranderd: de googleads op onze pagina's zijn aangepast, we ondersteunen niet langer de 800 x 600 resolutie omdat dat te veel werk kost met alle posities in het CSS-bestand en we hebben weer heel wat foutjes ontdekt. Plannen als routekaarten en een koppeling met bv. GoogleEarth hebben we even op de lange baan geschoven; nu eerst vertalen!
Updates 2006
We hebben deze pagina al een tijdje niet meer bijgehouden dus het wordt hoog tijd: het Frankrijk-reisverslag is af en ook het reisverslag en de fotopagina van ons tripje naar Schotland in het najaar. Verder zijn er weer heel wat puzzels toegevoegd en dankzij oplettende lezers een heleboel kleine typefouten verbeterd.
Het korte reisverslag van onze trip naar Zuid- en Noord-Holland staat op de site, de foto-pagina's van een weekje Noord-Brabant en 3 weken Frankrijk. Van de laatste 2 hebben we ook al puzzels toegevoegd, maar moeten de reisverslagen nog gemaakt worden. Aan de Engelse kant lopen we nog verder achter, dus nog genoeg te doen. Ook hopen we dit jaar bezig te gaan met routekaartjes bij alle reisverslagen.
We hebben het erg druk met het beoordelen van aangemelde links, maar eigenlijk nog meer met ons Schotland forum dan deze website. We hebben een paar tripjes door Nederland gemaakt en daar komen nog fotoverslagen van! Wel hebben we heel veel nieuwe Nederland-puzzels toegvoegd zodat er nu meer dan 1000 staan! Kijk maar eens op de puzzelpagina.
Ook hebben we hier en daar weer kleine foutjes verbeterd dankzij oplettende lezers, bedankt!
Er is heel wat gebeurd op de site sinds vorig jaar maar door de drukte zijn we vergeten deze pagina bij te houden. Alle puzzelpagina's zijn aangepast en uitgebreid, de voorpagina is veranderd en er is ook eindelijk een aanklikbare kastelenkaart van Schotland bijgekomen!
Daarnaast zijn we een paar dagen naar Amsterdam, Delft, Leiden en Gouda geweest waarvan binnenkort een fotoverslag.
En verder zijn er weer een heleboel fouten (grammaticaal, spelling, en inhoudelijk) verbeterd dankzij de oplettendheid van de lezers. Blijf ons mailen als je fouten ziet, daar help je ons erg mee!

Updates 2005
We zijn, zonder het te melden, even een weekje naar België geweest. Maar omdat we de Engeland-reis nog in het Engels moesten vertalen, hebben we even gewacht met het erop zetten van de België-pagina's. Maar ze zijn klaar, ook al in het Engels. We moeten nog wat meer België-links toevoegen, maar kijk maar eens op de België-hoofdpagina.
Eindelijk, ook de Engelse kant is helemaal uit frames. Vanaf nu hoeven we hopelijk nooit meer zo'n grote operatie aan de site te doen, maar zelfs bij grote veranderingen alleen de templates aan te passen of het stylesheet. Ook is de Nedstat-teller verdwenen omdat we de regelmatige popups hiervan helemaal zat werden. Nu verwijst de teller naar Webalizer die bij onze provider loopt. Het grootste nadeel is dat je pas na een dag de resultaten van de dag ervoor kan zien en het geeft toch minder informatie. Maar liever dat dan die popups!
Alle reisverslagen zijn gecheckt op spelfouten, maar er zullen ongetwijfeld nog wel wat te vinden zijn. De oudheden- en kastelenpagina van Schotland zijn (in het Nederlands) helemaal bijgewerkt, er zijn maar liefst 22 kastelen bij gekomen! En kijk ook eens op de nieuwe aanklikbare Schotland kastelenkaart! Ook staat op alle linkpagina's nu standaard een vermelding waar je links kunt aanmelden.
Druk, druk, druk... We zijn na de vorige update naar Engeland geweest en sinds gisteren is het reisverslag Groot Britannië klaar in het Nederlands. De foto's van Nederland en Groot Britannië zijn voorzien van een watermerkje (dat schijnt echt nodig te zijn) maar er moet nog heel wat gebeuren, zoals info-pagina's en de hele Engelse kant uit frames halen en het laatste reisverslag vertalen. We houden jullie op de hoogte.
De afgelopen tijd hebben we het erg druk gehad en behalve nieuwe links plaatsen hebben we niet veel veranderd aan de site. Wel doen alle puzzelpagina's het weer, er was een probleem met speciale tekens, zoals een trema op de e bij bv. Italië. Ook zijn we druk bezig geweest met het Schotland-forum op de Schotland-site (kijk hier maar eens). Na onze zomervakantie gaan we weer een heleboel nieuwe dingen op de site zetten en ons eerste reisverslag binnen Nederland staat er inmiddels ook op, evenals een fotopagina!
Tja, het werk aan de site blijft maar doorgaan en we willen steeds veel meer dan dat we er tijd voor hebben; sinds we de site uit frames hebben worden we veel slechter gevonden door google, heel anders dan we verwacht hadden. Maar uiteindelijk is dit maar een hobby, dus om de bezoekersaantallen maken we ons niet zo druk en we zijn allang blij dat veel mensen er iets aan hebben.
We zijn erg veel tijd kwijt met het beantwoorden van emails maar we zijn ook een weekendje weg geweest binnen Nederland en dat komt binnenkort op de website. We hebben veel commentaar gehad op onze, soms wat negatieve, uitlatingen over Nederland en dat willen we daarmee goedmaken. Binnenkort meer!
- Het was een heel karwei, maar de Nederlandse kant van de site is eindelijk helemaal uit frames en werkt nu met een javascript menu en templates. Er zullen hier en daar nog wel wat foutjes zitten dus mail ons gerust wanneer je aan- of opmerkingen hebt! We hopen dat het menu zo wat overzichtelijker is;
- Verder hebben alle foto's (ruim 2000) een alt-tekst meegekregen zodat je bij foto's in ieder geval een tekst krijgt wanneer de foto ontbreekt;
- Vanwege de inlaadtijd hebben we een aantal lange reisverslagen (met alle dagen op 1 pagina) verwijderd, deze zijn, net als de andere verslagen, gewoon per dag te lezen;
- En niet te vergeten: het Schotland reisverslag en fotoverslag zijn klaar!
- Op onze Schotland website is een forum geopend voor al je Schotland vragen.
Tja, al hebben we hier niet veel geschreven, we zijn heel erg druk bezig geweest. Vooral met het uit frames halen van de site dat we uittesten op www.reisplezier.nl, een andere domeinnaam die we hebben. Later vertellen we er wel meer over, o.a. dat we alle bladzijden nu nog weer een keer hebben gecheckt, zoals op externe links.
Er is weer heel wat gebeurd de laatste tijd:
- zoals je misschien hier en daar ziet zijn er wat advertenties (van google en andere aanbieders) op de site verschenen. We wilden de site het liefst helemaal reclamevrij houden, maar het kost ons zoveel tijd (en we hebben veel dataverkeer) dat we hierdoor toch iets proberen terug te verdienen. De google-ads vinden we zelf niet zo heel erg storend, de overige hebben we op de nieuwe aanbiedingen-pagina gezet zodat je ze ook gewoon kunt overslaan. Toch zitten er een paar interessante aanbieders bij waar we zelf ook regelmatig naar kijken;
- En we zijn begonnen te onderzoeken hoe gemakkelijk we wel of niet de site uit frames kunnen halen; dat wordt nog een hele klus, zeker omdat we de layout toch zo veel mogelijk ongewijzigd willen laten. Wie iets van websites maken weet, zal de voor- en nadelen van frames wel kennen. We zijn ons nu in het verdiepen in templates en css. CMS en met een database werken (zoals bv. Mambo) hebben we overwogen, maar dat is niet echt nodig voor onze website. Een eerste opzet kun je zien op reisplezier.nl (ook van ons) waar we 1 reisdag in hebben staan. Dit keer willen we ook de gebruikers van Firefox en andere browsers ook wat meer tevreden stellen. Heb je goede adviezen, mail ons dan gerust!
We hebben een nieuw gastenboek, gebaseerd op php met een sql-database. We wilden dat al wel langer, maar werden er nu toe gedwongen omdat een spammer een manier had gevonden om dagelijks honderden berichten via ons cgi-script in het gastenboek te zetten. Wat een werk!!! We konden vrijwel alles importeren uit het oude gastenboek, behalve de data en de tijd, dus dat hebben we voor alle 600+ berichten handmatig gedaan. Blij dat het gebeurd is...
- Alle Gambia-verhalen zijn vertaald evenals de informatiepagina
- De meeste Gambia-pagina's zijn klaar, zie het Gambia-menu: het reisverslag, de fotopagina, en 66 nieuwe puzzels waarvan 18 van dieren.
- Verder krijgen we erg veel linkaanmeldingen en daar blijven we gewoon mee bezig.

Updates 2004
- Het formulier om links aan te melden is klaar, zie addurl.htm.
- Alle links op de nederlandstalige kant zijn gecontroleerd en we hebben er een heleboel afgegooid, waaronder veel mensen die ons ooit om een link vroegen en een wederlink zouden plaatsen, maar die link op hun site verwijderd hebben, zoals heel veel startpagina's. Mocht je daartussen zitten, meld je dan gewoon opnieuw aan.
We zijn er bijna:

- De infopagina's over onszelf zijn helemaal geupdate: zie Lies en Teije;
- De oudheden- en de kastelenpagina van Schotland zijn ook weer up-to-date;
- De geschiedenispagina van Schotland heeft eindelijk de nieuwe layout;
- Op de puzzelpagina is er een Nederland-afdeling (op veler verzoek) gekomen en zijn er nog wat meer toegevoegd van foto's die we op korte trips hebben gemaakt;
- We hebben besloten een wallpaper-pagina even te laten schieten, maar Lies heeft op haar website al wel een postkantoor vanwaar je reisfoto's kunt versturen als e-card. We werken momenteel aan een nieuw script zodat we wat gemakkelijker foto's kunnen toevoegen en wijzigen;
We hebben de afgelopen weken veel gedaan aan de website:
- Slowakije en Duitsland zijn aan het menu toegevoegd (en dus nieuwe pagina's gemaakt);
- We hebben foto-pagina's gemaakt bij Duitsland, Polen, Slowakije, Kroatië, Hongarije, Tsjechie, Oostenrijk en Trier;
- Alle foto's die we zelf hebben gemaakt zijn voorzien van een watermerk;
- Diverse pagina's met de oude layout zijn vernieuwd;
- Alle foto's zijn gecheckt en openen in een nieuw window met een omschrijving;
- De informatiepagina is bijgewerkt en uitgebreid;
- We hebben (eindelijk!) twee sitemaps gemaakt: 1 verdeeld naar land en 1 per onderwerp.
- De sponsorpagina is vernieuwd en helaas staan er nu toch wat banners op in de hoop hiermee iets van onze kosten te kunnen terug verdienen.

Al met al naderen we eindelijk het punt waarop de layout- en indelingsaanpassingen, die we in augustus 2003 begonnen, over de hele site zichtbaar zijn. Wanneer we klaar zijn wacht het volgende project: alles uit frames halen en een template gebruiken.
En tenslotte heeft Lies haar eigen website: www.liessmit.nl. Vanuit haar 'postkantoor' kun je e-cards van een aantal van onze reisfoto's versturen.
Het Barcelona-verslag 2004 is toegevoegd (ook in het Engels) en de Gaudi-pagina uitgebreid. Ook zijn er 72 nieuwe puzzels toegevoegd, 48 algemene van Barcelona, 24 van dieren in Barcelona. We gaan door met aanpassen van de site (foto-pagina's, watermerken in de grote afbeeldingen, enz).
Het was een hele klus, maar de hele Nederlandstalige Scandinavië afdeling is omgezet naar de nieuwe layout, dwz. aparte fotopagina's, foto's te openen in een nieuw venstertje en alle reisverslagen per dag in plaats van 1 lang verhaal. Ook hebben we de foto's van een aantal landen opnieuw naar de juiste formaten verkleind in een iets mindere kwaliteit. Aangezien we zoveel foto's op de site hebben, is dat helaas nodig om ruimte te besparen.
Tja, al weer lang gelden dat we hier wat schreven. Desondanks is er heel wat gebeurd, zoals de Italië-afdeling, meer puzzels en foto's en het bijwerken van oude pagina's. Ook hebben we heel wat informatie verwerkt die mensen ons hebben ge-emaild. Maar het belangrijkste is wel dat we in juli de trotse opa en oma zijn geworden van een schoonheid van een kleindochter, Elise Esmée. Natuurlijk hebben we voor haar ook een website gemaakt: www.esmeewijkstra.nl!
Alle thumbnails van de zomerreis 2003 zagen er wat wazig uit en bleken een te kleine resolutie te hebben. Ze zijn nu allemaal 100x75 pixels groot en dus scherper.
De Italië-pagina's staan al klaar om te worden gevuld, maar we weten nog niet of we de site dagelijks of om de paar dagen gaan updaten zoals afgelopen zomer. We hebben aan de reacties gemerkt dat men het wel ontzettend leuk vond dus we zetten zeker af en toe nieuwe foto's op de Italië-fotopagina. Door onze drukke bezigheden zal het bijwerken van alle dingen die we nog willen veranderen op de site wat langer gaan duren. Eerst gaan we lekker op vakantie!
Erg veel hebben we niet aan de site gedaan; wel is er weer een nieuwe afdeling op de site, namelijk een tweedehands boekenwinkeltje waar we onze dubbele boeken gaan verkopen. We zijn fervente lezers en kopen regelmatig boeken waarvan later blijkt dat die al ergens in onze boekenkast staat.
Het reisverslag Schotland 2004 is klaar. Aangezien we zoveel foto's gebruiken komt er niet 1 lange pagina, maar alleen de verhalen per dag, zodat het inladen niet zo lang duurt.
Niet alleen de laptop crasht af en toe maar ook onze gewone pc... Daarom beginnen we pas volgende week met de reisverslagen van onze laatste reis naar het prachtige Schotland. Ook de kastelen- en oudheidpagina's van Schotland moeten worden geupdate want we hebben weer heel wat nieuwe dingen gezien.
Veel is er niet gebeurd, behalve wat foutjes rechtzetten die we tegenkwamen. Ondertussen probeert Lies nu ook html te leren en dat lijkt haar goed af te gaan, binnenkort heeft ze haar eigen website! Wij bereiden ons nu voor op 2 weekjes Schotland. Dit keer geen online reisverslag omdat onze laptop regelmatig crasht (een hardwareprobleem) maar we proberen wel de foto-pagina regelmatig te updaten.
De Londen en Berlijn pagina's zijn omgezet naar de nieuwe layout. Nu de Scandinavië-reis nog en op de Engelse kant nog wat meer pagina's. We zullen blij zijn wanneer alles klaar is...
Ondertussen gebeurt er hier van alles waardoor onze reisplannen danig in de war worden geschopt. We wilden deze zomer eens weer een hele maand naar Schotland maar door omstandigheden lukt dat niet. Vandaar dat we binnenkort snel even 2 weken gaan. Voor de rest van het jaar hebben we nog wel leuke plannetjes, maar dat hoor je later wel.
De Egypte-pagina's zijn vertaald, altijd weer een hele klus. Volgende week gaan we weer verder met het omzetten van de oude reisverslagen en de layout en ook de linkpagina's moeten nodig weer eens gecheckt worden.
Wel is alvast het landenmenu aangepast om de laadtijd wat sneller te maken en omdat we gewoon ruimte tekort kregen.
Het Egypte reisverslag is af, de vertaling nog niet. En dan weer met frisse moed de layout en indeling van de oudere reisverslagen bijwerken. Lezers hebben ons voldoende tips gegeven om nog heel wat maanden bezig te zijn! Bedankt voor alle op- en aanmerkingen en vooral voor verbeteringen.

Updates 2003
We zijn met het aanpassen van de reisverslagen gevorderd tot en met Schotland 2002. In het Engels zijn we nog niet zover. De webpagina's voor onze Egypte-reis zijn we al aan het voorbereiden zodat we die zo snel mogelijk online hebben aangezien dat ook afgelopen zomer zo'n succes was. We nemen weer de laptop mee en zullen om de paar dagen foto's en reisverslagen op de site zetten.
Ons 'verander-projekt' loopt een beetje uit de hand en kost veel meer tijd dan we gedacht hadden; vooral het aanpassen van de reisverslagen (1 webpagina per dag, omzetten naar de tegenwoordige tijd en het plaatsen van alle foto's in een javascript met dezelfde grootte) neemt veel meer tijd in beslag dan we dachten. Vooral omdat er zoveel nieuwe, kleine, dingetjes bijkomen, zoals aparte foto-pagina's per land die we ook willen maken. Het leek zo gemakkelijk, maar we zijn er waarschijnlijk nog wel een paar maanden mee bezig. Alle Schotland pagina's zijn al wel klaar en we werken nu naar het heden toe (we zijn nu bij het reisverslag Barcelona, november 2001). Nog heel wat te gaan dus... Binnenkort wat meer over onze voorbereidingen voor Egypte
De layout die we nu vanaf mei vorig jaar hebben gaat op de schop zoals je misschien al gemerkt hebt. Hoewel gebruik van CSS het werk wat gemakkelijker maakt is het toch nog erg veel werk. Ook spel- en vertaalfouten komen we nog regelmatig tegen. Zo wordt het een aardig projekt om alle pagina's eens bij langs te gaan. Een goed alternatief voor het linkermenu (dat nu wat te groot wordt) weten we nog niet.
De eerste reisverhalen (Schotland 2000, Zwitserland 2000 en Cyprus 2001) zijn omgezet in de nieuwe layout en ook omgezet in de tegenwoordige tijd i.p.v. de verleden tijd die we destijds gebruikten. De dagen zijn nu zowel in 1 lang verhaal te lezen als een pagina per dag waardoor de inlaadtijd verkort wordt. Alle foto's verschijnen nu in een nieuw venster. Pffff, nog heel wat reisverhalen te gaan op deze manier. We zijn nu bezig de reis naar Spanje en Portugal (zomer 2001) zo om te zetten.
Er is weer veel gebeurd:
- Alle nieuwe landenpagina's zijn klaar: Polen, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk en Tsjechië. In Slowakije en Italië zijn we te kort geweest om er een echt reisverslag van te maken.
- In totaal zijn er 132 nieuwe puzzels toegevoegd.
- De hoofdpagina is flink aangepast zodat het belangrijkste, de reisverslagen, nu gemakkelijker te vinden zijn, op chronologische volgorde.
- Langzamerhand voegen we aan alle kleine foto's zogenaamde 'alt'-teksten toe en worden ze via een javascriptje in een nieuw venster getoond; maar het wordt nog een hele klus dit voor de ruim 1000 foto's op de site te doen.
- We hebben een start gemaakt om de oude reisverslagen net zo in te delen als het laatste: 1 overzichtspagina en vervolgens de dagen als aparte pagina's. Hierdoor worden de pagina's per stuk kleiner, laden ze sneller en wordt het wat overzichtelijker.
- En zo zijn er nog veel meer, vooral kleine, aanpassingen. We blijven eraan werken!
De voorbereidingen voor onze Oost-Europa reis zijn bijna klaar. Om de paar dagen zullen we dagverslagen op de site zetten. Je kunt ons dus bijna 'live' volgen.
Ook zijn we druk bezig een ontwerp te maken voor een vernieuwde site. Maar dit zal pas in het najaar plaatsvinden. Tenslotte is Teije met z'n bedrijf met webhosting begonnen om zo onze privé sites te bekostigen. Wil je ook een eigen domeinnaam (.nl of .be) ga dan naar www.ashaweb.nl. Mensen die een reisverslagensite willen laten hosten door ons krijgen korting!
We zijn hard bezig met allerlei vernieuwingen, maar alleen nog in de testfase. Dus in werkelijkheid is er weinig veranderd. Binnenkort meer hierover. En we zijn uiteraard druk bezig met de voorbereidingen voor onze nieuwe reis.
De laatste weken zijn we vooral bezig geweest met de reizennaarschotland-site, aangezien we heel veel emails met vragen over Schotland krijgen. Op deze site is het even rustig geweest, hoewel we wel aan het uitzoeken zijn hoe we de site kunnen opzetten met templates in plaats van frames, met leuke javascripts om de foto's te laten zien en om de grote pagina's met vele foto's wat kleiner te maken (door ze op te delen, niet door dingen weg te laten!). We hopen daar binnenkort het resultaat van te kunnen laten zien.
De Schotse oudheden- en kastelenpagina zijn bijgewerkt met nieuwe foto's. Ook hebben we een nieuwe website: www.reizennaarschotland.nl waarop we binnenkort het iedereen gemakkelijk willen maken een reis naar Schotland online te regelen.
Weer van alles gecheckt, vertaald en aangepast maar veel tijd voor de site hebben we niet gehad. Binnenkort Schotland 2003!!!
We hebben het zo druk met de site dat we iedereen verwelkomen die de rest van de site zou willen checken op spelling en grammatica-fouten. O ja, we krijgen meer persoonlijke emails dan ooit en dat kost heel veel tijd, want we willen ze graag allemaal persoonlijk beantwoorden. Heb dus even geduld wanneer je niet snel van ons hoort.

Updates 2002
400 bezoekers per dag en de website groeit en groeit. Niet essentiële update-regels uit 2002 zijn verwijderd.
We hebben een aantal nieuwe domeinnamen erbij: reisplezier.nl en traveljoy.nl!
Ons 'BNN-reiverslag' is klaar. Maar veel meer hebben we ook niet aan de site gedaan; nu eerst naar Berlijn.
Tot onze verrassing werden we afgelopen week door BNN uitgenodigd voor een live interview op maandag 2 september over de website (radio 1, tussen 8 en 9 uur 's avonds). Speciaal daarvoor hadden we een tippagina gemaakt. (is ondertussen verwijderd)
De hele site heeft een ander jasje gekregen. Overal hetzelfde lettertype, dezelfde soort knoppen en wat andere kleuren. Ook zijn de gebruikte stijlbestanden uitgebreid zodat het gemakkelijker wordt nieuwe veranderingen aan te brengen.
De statistiekenteller van Realtracker vervangen door die van Nedstat.
Er wordt een nieuw gastenboek geïnstalleerd, dit keer zonder reclame

Updates 2001
De site groeit snel en deze hobby loopt flink uit de hand; de oorspronkelijke layout wordt helemaal aangepast. De meeste update-regels van 2001 zijn verwijderd.
Het domein www.teije.nl is vastgelegd en de site verhuisd
Onze eerste poging tot een website gaat het internet op. Op onze persoonlijke pagina's bij @home.